Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Ökológiailag tiszta macskaalom

2018. október 19.

Ökológiailag tiszta macskaalom

Számos különböző típusú és minőségű macskaalom közül válogathatunk a boltok polcain, de minden gazdi számára más tényező az igazán fontos a választásnál. Létezik azonban egy alom, amely nem csak nekünk és cicánknak kedvező, de még a környezetet sem szennyezi.

Ez az alom az ökológiai macskaalom. 100%-ban biológiailag lebomló, növényi rostokból készül, amely könnyebb, mint a hagyományos alom, ezáltal rendkívül jól komposztálható.

BIOPLAN natural csomósodó alom 20l

BIOPLAN cica alom pellet 10l

Az alom is könnyen feloldódik, ráadásul a már kiszedett cicapiszok elhelyezésével sem szennyezzük környezetünket. Előfordul, hogy a gazdik műanyag szatyorba gyűjtik az alomból a koszt, de ezzel a cica WC-vel nem lesz szükség zacskóra, ugyanis az ökológiai alom bátran lehúzható a WC kagylóban is.

Bár nem olyan, mint a klasszikus macskaalom, hanem növényi rostokból áll, mégis rendkívül jó abszorbens, tehát remekül magába szívja a vizet. Ez azért van, mert a rostok kapilláris rendszere kíválóan felszívja a nedvességet, így hatékonyabb, mint más, hagyományos csomósodó almok. Takarításnál ez nagyon lényeges szempont, mivel a vizeletből keletkezett kis golyókat könnyen ki lehet szedni az alomból macskaalom lapáttal, és nem kell kiönteni az alom tiszta, még nem elhasznált részét. Ez is egy lényeges tényező, amivel védjük a környezetet – és persze saját pénztárcánkat is –, hiszen nem pazarolunk.

A biológiai alom a vizeleten kívül a szagokat is jól megköti, illetve nem hagyja, hogy a baktériumok elszaporodjanak az alomban. Ez a két dolog nekünk, és minitigrisünknek is rettentően sokat számít a mindennapi életben, így mindenképpen érdemes kipróbálni a növényi rostból készült lebomló macskaalmot, és ezzel is csökkenteni kicsit az ökológiai lábnyomunkat.