Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Öreg, ebben az évben töltötte 16. életévét, cica tulajdonos vagyok. Sajnos szív és veseelégtelenséget, magas vérnyomást állapítottak meg nála. Élete során igen válogatósnak bizonyult. A vesediéta betartása nagy gondot okoz, nem eszi meg egyik gyártó készítményét sem. Saját főzéssel igyekszem ezeket pótolni. Egy ideig minden rendben, aztán köszöni, sem ezt sem azt nem kér. Jelenleg a súlya 2,2 kg.
A hosszú bevezetés után a kérdés főtt hús helyett, időnként kaphat-e forrázott húst? Milyen lehetőségem van szénhidrát pótlásra, rizst nem kér.

Köszönettel: Darázsné Edit

2013.10.24

Állatorvos
Egy cica diétáztatása sok esetben kihívást jelent. Mindig mérlegelni kell. A lehető legrosszabb ami történhet, ha cica nem eszik, mert a macskák mája nagyon érzékeny a koplalásra, ami tovább súlyosbíthatja a már meglévő bajokat. Szénhidrátforrásként próbálkozhat vízben főtt gabonapelyhekkel (akár húsleves levébe is áztathatja). Kipróbálhatja a sütőtököt is, ami kiváló rostforrás, vagy megkóstolhatja a cica a főtt zöldségeket is. Sajnos, ha a cica ezekhez a dolgokhoz nem szokott hozzá korábban, akkor nem nagyon valószínű, hogy idősen és betegen megváltoztatja az étkezési szokásait. Ha nagyon nem megy a diéta, akkor inkább ne erőltesse, hanem etesse azzal amit szeret. Leveléből nem derül ki, hogy szed-e gyógyszert a cica. Vesebetegség és magas vérnyomás esetén jótékony hatású lehet a Fortecor tabletta, és léteznek egyéb táplálékkiegészítők is (pl.: Ipakitin granulátum). Ha a diéta is sikerül, ha ezeket a gyógyszereket adja a macskának (ha a kezelő állatorvos egyetért ezzel), akkor nagyon sokat tesz azért, hogy a cica tovább éljen.
Vissza a kérdésekhez