Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Őszi immunerősítő módszerek

2019. szeptember 01.

Őszi immunerősítő módszerek

Sajnos négylábú kedvenceinknek is legyengülhet az immunrendszere, és olyankor könnyebben megbetegednek. Az immunrendszer megerősítésével jelentősen csökken a megbetegedés kockázata, illetve javul az általános egészség és jólét. Ősszel pedig különösen fontos, hogy odafigyeljünk erre.

Az immunrendszer feladata a kórokozók felismerése és legyőzése, ami egyes esetekben megtörténhet még azelőtt, hogy a betegség tüneteket okozna. Ha a rendszer jelentősen gyengülni kezd, akkor akár olyan kórokozók is betegséget okozhatnak, amelyek normális működés esetén nem okoznak klinikai tüneteket. Szerencsére több természetes módszerünk is van arra, hogy idejében megerősíthessük háziállatunk immunrendszerét.

Rendszeres mozgás- és játékidő

A forró nyári napok után az ősz egyértelműen több kinti programlehetőséget biztosít, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy kutyánk leég, megégeti a mancsát vagy hőgutát kap. Használjuk is ki a kellemes hőmérsékletet, és mozogjunk, valamint játsszunk odakint minél többet bundás barátunkkal. Az aktív mozgás segít az ideális kondíció fenntartásában, a keringési rendszer egészségének megőrzésében, az elhízás megelőzésében. Az elhízás számos betegségre hajlamossá tesz. A testmozgás ne egy kötelező feladat legyen, hanem vidám időtöltés: sétáljunk, frizbizzünk, labdázzunk, és tanítsunk meg új trükköket az ebnek. Már napi 15 perc is sokat jelent. Hogy pontosan mennyi mozgásra van szüksége kedvencünknek, az függ az állat fajtájától, a korától és egészségügyi állapotától is. Ha kifejezetten sportolni szeretnénk pajtásunkkal, akkor mindenképp egyeztessünk előtte az állatorvossal.

Megfelelő étrend

A helyes táplálás az egészség fenntartásának egyik alapköve. A kutyák szervezetének jó minőségű, biológiailag magas értékű állati eredetű fehérjeforrásra van szüksége. Legjobb, ha gabonamentes, mégis változatos étrendet állítunk össze kutyusunknak. A friss húsok mellett ne feledkezzünk meg az ásványianyagokban és vitaminokban gazdag zöldségekről sem. Az állatorvossal való konzultáció ez esetben is sokat segíthet abban, hogy biztosan a megfelelő mennyiségű tápanyagokat és vitaminokat juttassuk be négylábúnk szervezetébe. Szerencsére a prémium minőségű tápok már nagyon sokféle típusa elérhető, így könnyen találunk kedvencünk aktuális állapotához illeszkedő tápot.

SELECT GOLD Sensitive Medium Senior Bárány & Rizs száraz kutyaeledel 1 kg

Szükség esetén alkalmazhatunk különböző étrendkiegészítőket és probiotikumokat is, de ezeket mindig csak az állatorvos javaslatára vásároljuk meg, és ügyeljünk az előírt adagolásra. Amennyire lehet, igyekezzünk természetes étrendkiegészítőket belecsempészni kutyánk vacsorájába. A halolaj például hasznos Omega3 zsírsavakat tartalmaz, a kurkuma pedig fájdalom- és gyulladáscsökkentő.

Kutyamasszázs

Az érintés, a masszázs, és a hasonló módszerek jótékony hatással lehetnek a kutyákra, segíthetik a pihenést, valamint a gyógyulást, vagyis jelentősen befolyásolhatják az egészségügyi állapotot. Bár az állatoknál még kevés kutatás történt ilyen téren, de az embereknél kimutatható, hogy a masszázs csökkenti a stresszhormonok szintjét a testben. Akárhogy is legyen, egy gyengéd masszírozás szinte biztos, hogy javít majd kutyusunk közérzetén.