Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Őszi immunerősítő tippek

2018. szeptember 12.

Őszi immunerősítő tippek

A sárguló falevelek és az egyre hűvösebb napok nem csak az ősz beköszöntét jelzik, hanem azt is, hogy eljött az ideje annak, hogy felkészüljünk a télre. Ennek egyik módja pedig az immunrendszer erősítése, hogy betegség nélkül átvészelhesse kedvencünk a fagyos hónapokat. Különösen az étrendre kell odafigyelnünk.

  1. Fontos a mennyiség

Korábban még az állatorvosok is azt javasolták, hogy a hideg érkezésével növeljük egy kicsit a háziállatok energiabevitelét, hogy könnyebb legyen fenntartani testhőmérsékletüket zord időjárás esetén is, ám erre csak akkor van igazán szükség, ha négylábúnk kifejezetten aktív, illetve az udvaron él. Ellenkező esetben nem ajánlott változtatni az ételmennyiségen, mert az a tapasztalat, hogy már így is nagyon sok az elhízott házikedvenc, ezzel pedig csak növekedne a számuk.

  1. Legyen rend

Sokan nem gondolnak rá, de az iskola kezdetével gyakran maradhatnak elől olyan iskolai felszerelések, mint a szövegkiemelők, a ceruzák vagy a ragasztók, amelyek esetleges megrágcsálása gyulladást okozhat. Sőt, egyes ragasztók szervezetbe kerülése után akár műtéti beavatkozás is indokolt lehet. Tehát ügyeljünk arra, hogy az állatok számára veszélyes termékek soha ne legyenek őrizetlenül, elérhető helyen, hiszen egy mérgezés is gyorsan legyengítheti az immunrendszert.

  1. Sétáljunk sokat, de kerüljük el a gombákat

Az ősz nem csak a nagy kirándulások és séták, hanem a gombák szezonja is, amiket bundás barátunkkal ajánlott nagy ívben elkerülni. Sajnos az eb orra nem képes észlelni azt, hogy az adott gomba mérgező-e, ezért nekünk kell odafigyelnünk arra, hogy nehogy megnyalja vagy beleharapjon a csábító gombakalapba kedvencünk. Ha a kutya gombát evett, például a következő tünetekre számíthatunk: véres hasmenés, hányás, hasi fájdalom, dehidratáció, láz, emelkedett szívverés. Szakszerű ellátás hiányában a kutya el is pusztulhat, vagy maradandó egészségkárosodást szenvedhet. Vigyázzunk bundás pajtásunkra, mozogjunk sokat, de mindig legyünk résen!

  1. Sütőtököt a háziállatnak

Ha négylábúnk nem szenved krónikus vesebetegségben és nem cukorbeteg, akkor a sütőtök nyers és feldolgozott állapotban is remek táplálékkiegészítőként szolgálhat. A legjobb, ha vitaminokban gazdag, frissen sütött tökkel kínáljuk kutyusunkat. Ha viszont konzervet választunk, akkor olvassuk el az összetevőket, és csak olyat vásároljunk, amelyikben nincs cukor vagy édesítőszer.

  1. Kérjünk segítséget az állatorvostól

Ahhoz, hogy a háziállat megőrizze az egészségét és jól működjön az immunrendszere, elengedhetetlen a jó minőségű táplálék, ami a kutya aktuális állapotának figyelembevételével tartalmaz mindent, amire szüksége van. Kérdezze meg állatorvosától, hogy az állat megszokott étrendje mellé indokolt-e bármilyen táplálékkiegészítő.

 

Forrás: embracepetinsurance.com, healthypets.mercola.com