Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Parvós lehet a macskám, vagy leukézis áll a háttérben?
Van egy másfél éves macskám, pontosan egy hete még semmi baja nem volt, másnapra elérte valami, bágyadt volt, nem volt étvágya, elbújt. Mivel vasárnap volt ügyeletre vittem, ahol azt mondták valószinű a kullancs okozza ezt nála, egy hónapja rengeteget szedtem ki belőle, nyakörv mellett, aztán drágább nyakörvre váltottam, sehol nem találtam benne, erre amikor a lázát mértük a végbelében volt egy. Éjjel rosszabbul lett, sokat hányt. ezért másik állatorvoshoz vittem, a legjobb a megyében. Ő azt mondta valőszinűleg parvós, adott neki infúziót, injekciókat.SŐt kapott egy immunerősitő pasztát is. Akkor még se enni, se inni nem akrt. AZóta iszik magától rengeteget. Voltunk mégegyzser orvosnál mert hányt egyszer, ugyanezeket a kezelések kapta.azt mondta javult az állapota. A legelején, elfelejtettem mondani, hogy 39 volt a hője, aztán másnapra lecsökkent, kihűlt, 37,2re, de helyrejött normálisra.

A macska tehát hat napja beteg, jobban néz ki, de nem akar megenni semmit, iszik, picil, hasmenése nincs, lágyat kakil, de azért mert nem ezsik. A pasztát kihányta, szóval nem adok neki inkább. AZ orvos nem tapasztalt nála sárgaságot, se nyirokcsomó megnagyobbodást, se fekélyeket. ANnyira kétségbe vagyok esve. Van még négy macskám, maik jelenleg kint vannak, de előtte érintkeztek.

Naponta egyszer rá tudom venni, hogy egyen picit. Egyébként dorombol és néha mászkál.

2018.06.04

Állatorvos

Sajnos pontos diagnózist így a távolból nem lehet felállítani. Szerintem mindenképpen indokolt lenne egy vérvétel. Az hogy nem eszik, viszont rengeteget iszik mindenképpen indokolja  a kivizsgálást. Mindenképpen olyan kezelésre lenne szükség, hogy a macska elkezdjen táplálkozni, mert az éhezés nagyon megterheli a cica máját.

Vissza a kérdésekhez