Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Remeterák kisokos

2018. október 29.

Remeterák kisokos

A remeterákok nem szokványos házikedvencek. Tartásuk sok előkészületet és megfelelő tájékozódást igényel, hiszen csak így biztosíthatunk gondtalan mindennapokat ollós barátainknak.

Elsősorban szükségünk lesz egy rák-lakhelyre, vagyis egy akváriumra. Legyen minél nagyobb méretű, ugyanis a rákoknak fontos a megfelelő mennyiségű és mélységű homok, amelybe kedvükre bele tudják ásni magukat, és fontos, hogy legyen elegendő helyük mászkálni. Olyan akváriumot válasszunk, amelynek van teteje, hiszen állatkánk elengedhetetlen a páratartalom állandósítása, amely ebben az esetben 80% körül áll meg. Ezen kívül a hőmérsékletre is oda kell figyelnünk, mivel a kis ollósok a meleget szeretik.

Amikor elkezdjük berendezni háziállatunk lakóhelyét, az első, amire szükségünk van, a talaj. Egy kókuszrostból és homokból álló keveréket kell előállítanunk, amelyben ez a két összetevő 1:5 arányban szerepel. A kókuszrosttal legyünk óvatosak, mivel nagyon össze van tömörítve, így egy kevés rostból is nagy mennyiségű földet kapunk nedvesség hatására. Csak olyan vizet szabad használni, amely kezelve van. Ez azt jelenti, hogy egy kifejezettem erre a célra fejlesztett kondíciót csepegtetünk a vízbe. A kókuszrost mellé boltban kapható homokot válasszunk, és a benedvesítés után keverjük össze alaposan a két összetevőt. Ez a keverék a tökéletes 80%-os páratartalmat fogja tartani rákocskánk otthonában.

A talaj után jöhet a berendezés, tehát a növények, a medencék és a búvóhelyek. Műanyag tálkákat alakítsunk át kis úsztatókká. Az a legjobb, ha kettőt is telepítünk az akváriumba, egy kezelt édesvízit és egy tengervizeset. Az ezekhez szükséges adalékokat egyszerűen beszerezhetjük kisállatboltokban. A kikeverésnél figyeljünk a helyes arányokra! A medencék nagyságát a rákok méretéhez igazítsuk, és tartsuk szem előtt, hogy elmerülni is szeretnek, azonban ki is kell tudniuk mászni onnan. Ezután már csak a megfelelő hőmérsékletet kell beállítani, amely kellemesen meleg, azaz körülbelül 25 fok.

Ha elkészült a rák-lak, és beköltöztettük az apróságokat, helyezzünk üres csigaházakat is az akváriumba. Mivel az ilyen fajta rákoknak nincsen önálló páncéljuk, így csigaházakba és kagylókba öltöznek.