Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Segítség! Vadászgörény-gazdi lettem!

2017. február 28.

Segítség! Vadászgörény-gazdi lettem!

Bármilyen állatot fogadunk be, tisztában kell lennünk a vele járó felelősséggel és kötelezettségekkel. A sok helyen még egzotikusak számító vadászgörény nem egy klasszikus háziállat, kis termete ellenére sokkal több törődést igényel, mint más kisemlősök. Imádnivaló, izgő-mozgó, intelligens és huncut állat, aki biztos boldog perceket fog hozni életünkbe!

A vadászgörény természetes közegében egyedül él, ezért nem feltétlen egyszerű megszoktatni vele a társaságot, akár emberit, vagy más állatokat. Ivarérettség után saját fajtársaikkal is agresszíven viselkednek, és nevelésükhöz következetesség szükséges. Nem ajánljuk olyan gazdiknak, akik nem tudnak elég időt fordítani rá, hiszen hatalmas mozgásigénye van, és imád játszani. De ha elfárad, akkor mélyeket durmol, akár napi 18 órát is! Ketrechez is szoktathatóak, de minimum napi három órát hagyni kell őket szabadon szaladgálni. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy görénybiztossá tegyük a lakóteret!

Ez az örökmozgó csínytevő imád felfedezni, felmászni helyekre, elbújni, megrágcsálni dolgokat és bizony fel is borogatni őket. A kis bajkeverők, és saját érdekünkben is fontos, hogy alaposan átgondoljuk, mit kell biztonságossá tennünk. Nagyon fifikás állatok, nem elég elraknunk a dolgokat szem elől, hiszen be tudnak jutni akár a szekrényekbe is. Féltett tárgyainkat, veszélyes és törékeny üvegtárgyakat lehet, hogy el kell zárnunk, arra az időre legalábbis mindenképp tanácsos, amíg hagyjuk szabadon mászkálni kedvencüket. A tisztítószereket természetesen elzártan kell tartani, mert megcsócsálhatják a kupakot vagy a flakont. Az ablakokat is tartsuk csukva, ha szabadon van a görény, mert sosem lehet tudni, mikor támad kedve körülnézni odakint, és ebből balesetek lehetnek. Tegyük megszokássá, hogy benézünk a kuckónak ideális helyekre, mielőtt kedvencünk használatba veszi őket, mint például a mosógép dobja vagy a fotelek.

A vadászgörények ragadozók, etetésük a macskáéhoz hasonlítható. Közös még bennük, hogy a nagyon tiszta állatok, bundájukat ápolják, és a szobatisztaságot is jól viselik.

Nagyon kalandos és mókás élet vár ránk, ha görényt fogadunk be: intelligens és nevelhető állatok, akik szívesen huncutkodnak.

Forrás: http://www.mvk.hu/index.php?m=65