Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Stresszmentes tömegközlekedés kutyával

2018. november 08.

Stresszmentes tömegközlekedés kutyával

Mivel kutyatulajdonosként nem feltétlen kell autóval (vagy autóhasználati lehetőséggel) rendelkeznünk, ezért előfordulhat, hogy távolabbi helyekre a tömegközlekedést kell választanunk. Akár vonattal, busszal vagy metróval szeretnénk utazni, fontos, hogy előtte alaposan utánajárjunk a lehetőségeknek és a szabályoknak, hogy biztonságos és stresszmentes legyen az út.

Nem minden ország vagy város engedélyezi, hogy kutya utazzon a tömegközlekedési eszközökön, és járművenként is eltérő lehet a szabályzat, ezért mielőtt elindulnánk, mindenképp olvassuk el az állatok utaztatásával kapcsolatos részeket. Előfordulhat, hogy csak munkakutyákat (pl.: vakvezető és egyéb segítő kutya, rendőrkutya) engednek fel a járműre, vagy például az is, hogy időhöz, esetleg mérethez van kötve az utazás. Mindemellett pedig ne feledkezzünk meg arról sem, hogy valószínűleg külön jegyet is kell váltanunk kedvencünknek. Amennyiben a leírás nem egyértelmű vagy egyszerűen nem találunk ide kapcsolódó részt a szabályzatban, érdemes felhívni az ügyfélszolgálatot, és telefonon keresztül is egyeztetni.

Amire mindenképp érdemes figyelni:

Amennyiben megoldható, szállítóboxban vigyük fel háziállatunkat a tömegközlekedési eszközre, és tegyük az ülés alá vagy az ölünkbe. Figyeljünk arra, hogy ne legyen útban az újabb felszállók számára sem az ajtónál, sem az ülések közötti folyosón.

Ha nem hordozóban visszük fel a kutyát a járműre, akkor mindenképp legyen pórázon és legyen rajta szájkosár, még akkor is, ha egyébként szófogadó az eb, és tudjuk, hogy mindig mellettünk marad.

Győződjünk meg arról, hogy kutyusunk jól nevelt, és nem fog például morogni az idegenekre. Ehhez lehet, hogy gyakorolnunk kell, de mindenképp fontos szempont ahhoz, hogy ne zavarjunk senkit az utazás ideje alatt. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a sofőr leszállíthat minket a tömegközlekedési eszközről, ezért ne vegyük félvállról a szabályokat és figyeljünk másokra is.

Törekedjünk arra, hogy bundás barátunk számára is komfortos legyen a buszozás/metrózás/vonatozás. Fontos, hogy kedvencünk lehetőleg egészséges legyen az utazás idején. Ügyeljünk rá, hogy a póráz, a nyakörv, illetve a hám ne legyen túl szoros, valamint, ha hordozóban visszük az ebet, akkor az is megfelelő méretű legyen. Vigyünk magunkkal néhány szem ízletes jutalomfalatot, hogy pozitív élménnyel társuljon a tömegközlekedés.

Real Nature Wilderness Meat Snack pulyka 150g

Próbáljunk meg a járművön olyan helyre ülni, ahol nincs nagy emberi forgalom, hogy a lehető legkevesebb negatív inger érje a négylábút, és kisebb legyen az esélye az esetleges kellemetlen incidenseknek.

Miután magunk mögött hagytuk a tömegközlekedési eszközt, próbáljunk egy csendes, nyugodt helyen megpihenni. Akár egy közeli park is megfelelő lehet, ha nincs más opció, de pár percet mindenképp szánjunk a relaxálásra.

 

Forrás: lifehacker.com