Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép estét!
Kutyám egy közepes testű keverék kutya (csak az anyukáról tudunk, ő amstaff volt), 5 éves. Idén, február elsején volt a bal hátsó lábán TPLO-műtét keresztszalag szakadás miatt. Ebből lassan ugyan, de felépült (júniusban mondta azt a doki, hogy többet nem kell mennünk). Azonban most a jobbal kezdett probléma lenni. Volt, hogy összecsuklott (érdekes módon főleg olyan napokon, amikor hirtelen hidegfront jött), felkeléskor gyakran nehezen áll fel, néha a mozgása is feszesebb, mint korábban. Ma például sokat futott, játszott, és most, este nem tud ráállni a jobb hátsó lábára. Kérdésem az lenne, hogy ez nagy valószínűséggel nagyon komoly lehet, vagy valószínűleg a nagy terhelés okozta a problémát, és van egy erősebb izomláza/húzódása? A közeljövőben megyünk diszplázia szűrésre, és akkor tervezem ellenőriztetni a szalagjait is, de természetesen aggódom. Én úgy látom, hogy itt főleg az izomterhelés volt a bűnös, de tévedhetek is.
Válaszukat előre is köszönöm!

2018.06.25

Állatorvos

Sajnos vizsgálat nélkül nehéz…Az, hogy a kutya el is esik komolyabb dolgot sejtet…Mindenképpen meg kellene tudni, hogy milyen állapotban van a csípő és a gerincről is érdemes lenne tájékozódó röntgen felvételeket készíteni. Egy súlyos fokú szalagsérülés azonnal tüneteket okoz (súlyos sántaság), ha a kutya sokat mozgott, majd lefeküdt és azután jelentkeztek a problémák, akkor úgy gondolom, hogy nem friss sérülésről van szó. Izomláz esetén nem jelentkezik olyan súlyos tünet, hogy a kutya egyáltalán ne használná a lábát.

Vissza a kérdésekhez