Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép napot kívánok! Van egy 12 éves ivartalanított kandúr macskánk. Fél évesen került hozzánk, azóta a házban él, nem kijárós cica. Tegnap elött kiszökött a hátsó udvarra, nem vettük észre, ez dél körül történt. Délután értünk csak haza, kinn találtam meg csupa vizesen feküdt, nagyon megrémültem azt hittem baleset érte. Azonnal orvoshoz vittem. Ki volt hülve, 33 fok volt a testhömérséklete. Egy éjszakát az orvosi rendelöben töltött. Megröntgenezték, nem érte baleset, nem tört semmilye, igazából semmilyen sérülés nem látszott rajta, egyszerüen csak túl hideg volt neki kinn. Német országban élünk itt nálunk 8 – 10 fok körül volt odakinn, és esett az esö, de behúzódott egy védettebb részre a kertben, ahol nem érte az esö. Melegítették a cicát, kapott infúziót, fájdalomcsillapítót, vitaminokat. Tegnap érte mehettem, hazahoztuk. Eszik, és nagyon sokat iszik is, azzal semmi gond, jó étvágya van. Alomra is ment kétszer háromszor, bár elég sok idöt töltött benn. ( zárt almos tálja van ) Holnap kell vinnem vérvételre, és kontroll vizsgálatra. Aggódom érte, mert ezen kivül csak alszik, nagyon gyenge, kedvtelen. Mosakodni egyálltalán nem mosakodik, én fésülgettem, törölgettem tisztára a bundáját. Persze gondolom, hogy nem fog rögtön szaladgálni, hiszen ez hatalmas sokk volt neki, de normális, hogy ennyire gyenge? Milyen következménye lehet még a kihülésnek hosszú távon egy ilyen idös cicára? A másik furcsaság, hogy van egy másik 3 éves ivartalanított kandúrom is, és ezelött nagyon szerették egymást, de most a kicsi fúj rá. Nem bántja, de fúj és morog az idösebb cicára. Ez miért lehet? Köszönöm szépen a választ. Üdv.: Zita

2019.01.15

Állatorvos

A laborvizsgálatból nagyon sok minden kiderül majd. Az, hogy a cica kihűlt rontotta a szerveinek keringését, így a szervfunkciók is károsodhattak…A másik cica érezheti, hogy beteg az idősebb állat, ráadásul a kórházból furcsa, ijesztő szagokat vihetett haza.

Vissza a kérdésekhez