Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szép napot kívánok!

Arról szeretném kérdezni, hogy van egy öt és fél hónapos brit rövidszörű trikolor cicánk.
Nagyon eleven, játékos, aránylag jó evő.
Inni is iszik szerintem eleget. Ha otthon vagyok többször látom, egyszerre ugyan kicsiket, de szépen iszik. Az utóbbi kb. két hétben azt vettem észre, hogy széklete mindennap rendesen van, de pisilni csak egyszer, v. kétszer pisil. Ami azt jelenti, hogy reggel 7 körül, mikor elmegyek otthonról akkor kiveszek egy pisit az alombol. Napközben esetleg van még egy, de akkor már másnap reggelig nem pisil.
Nem látok rajta semmi olyat ami betegségre utalna, de aggaszt, hogy ez a vizelet mennyiség elég e?

A másik kérdésem az lenne, hogy mindkét szeme könnyes, olyan mintha sírna. Vagyis nem mindig könnyes, de ha igen akkor olyan mint aki éppen sírna, de még a könnycsepp nem gördült ki a szeméből. Nem váladékos kicsit sem, nem csipás, nincs összeragadva.
Orvos látta, kapott szemkenőcsöt napi 2x kell kenni. Talán jobb picit. De nem lehet, hogy a könnycsatorna esetleg szűk, vagy netán allergiás valamire?

Még egyet szeretnék kérdezni.
Szeret ölben lenni, szereti ha simogatjuk. És néha nem túl jó a szájszaga. Eleinte nem tudtam, és azt hittem épp pukkantott, de nem.
Nem acetonszagú, de ha közelebb van a kis feje hozzám, akkor mindig érzem, hogy nem kellemes a lehellete.

És végül szeretném ha megírná, melyik tápot ajánlaná a legszívesebben a szárazbol és a nedvesből is. Most épp Premiere, Happy Cat, és Hill’s junior száraztápból válogathat.
Nedvesből pedig a Fressnapf saját márkás Multifit alutasakos juniort kapja. Ezenkívül heti kétszer főzök neki sima vízben két alsó csirkecombot. Ezt szívesen megeszi és egy kis natur levét is teszek rá.

Elnézést, hogy ilyen sokat kérdezek.
De szeretnénk a legjobbat a kis szőrgombócnak. 🙂

Nagyon várom válaszát.
Köszönöm szépen.

Üdvözlettel: Tóth Anikó

2019.02.02

Állatorvos

Meg lehetne próbálni, hogy a nedves táp arányát növelik az étrendjében, lehet, hogy kicsit keveset iszik az állat. Megkínálhatja a cicát fűszermentes húsleves levével is. Naponta 2-3 vizelet elegendő…

A rövid orrú fajtáknál gyakori jelenség a könnyfolyás. Meg kellene vizsgálni, hogy a könnycsatorna megfelelő mértékben átjárható-e. Ha igen, és gyulladás sincs a háttérben, akkor a probléma valószínűleg anatómiai.

A szájszagot lehet, hogy fogínygyulladás okozza, de az is lehet, hogy a fogváltással van összefüggésben. A húsevők szájának normális esetben is van egy jellegzetes szaga. Állatorvos tudná megmondani, hogy fennáll-e bármilyen probléma.

Én nem adnék ilyen sokféle ételt, egyet választanék a tápok közül. A Hill’s junior egy szuperprémium táp, van konzerv változata is. A Happy cat és a Premiere is prémium tápok. A főtt csirkecomb maradhatna finomságnak.

Vissza a kérdésekhez