Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Szeretettel üdvözlöm!
Egy éve lettünk cicatulajdonosok, így szinte minden Cilikével történő esemény új a számunkra és lehet emiatt túl aggódunk néhány helyzetet, ami természetes is lehet.
Egy éves kislányról van szó, időben ivartalaníttattuk, úgy gondolván, hogy kinti cicus, ne legyen felesleges szaporulat.
Problémánk az, hogy a környéken élő kandúrok annyira agresszívak, hogy többször megtámadták, megsebesítették. Így többször van a lakásban, pedig kikívánkozik. Nyáron kint aludt, nem volt semmi baj. Mi lehet az oka a kandúr támadásoknak? Esetleg ki lehet-e védeni valamilyen módon? – Az elmúlt héten meg kellett nyitni egy tályogot a combján, amit harapás okozott. Kapott antibiotikumot kétszer, nehogy visszafertőződjön. Viszont azóta nem, vagy alig eszik valamit, kicsiket iszik. Ennek mi lehet az oka?
Igaz, túl sokat evett, kicsit duci is volt, de most negyedik napja koplal…
Nagyon megköszönném, ha válaszolna kedves Doktor(nő,úr)!

2019.01.08

Állatorvos

A kandúrok valószínűleg a területüket védik a “betolakodótól”. Nagy munka, de érdemes lenne úgy megcsinálni a kerítésüket, hogy az önök macskája ne tudjon kimenni, más macska pedig ne juthasson be. A cicát vigyék vissza az orvoshoz, ha nem eszik, mert az mindenképpen azt jelzi, hogy valami nincsen rendben…

Vissza a kérdésekhez