Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A szomszédnak van 3 macskája, 2-ről nem gondoskodik rendesen. Én etetem őket. Az egyiknek 4 hónapja az egyik szemén a vonal (belső vonal) nem szürke-fekete, hanem rózsaszín. És nagyon csipásodik neki. Vagy csipa szerű váladékot termel. Van-e valamilyen szemcsepp, ami adható neki orvoshoz vitel nélkül? Ők nem fogják elvinni orvoshoz, én meg nem tehetem. Ivartalanítva sincs a kettő, és amikor rákérdeztem, húzta a vállát, hogy hát kéne… Egy szép nagy házban élnek… Mit tehetnék a cica szeméért?

2014.11.06

Állatorvos

A színváltozás oka valószínűleg a hosszú ideje fennálló gyulladás. Nagyon jó lenne, ha mégis látná orvos az állatot, mert tisztázni kellene a probléma okát, mert sokféle szembetegség létezik és ezek kezelése más. Tisztázni kellene, hogy nincsen-e idegentest a cica szemében, nincsen-e szaruhártya fekélye, átjárhatò-e a könnycsatorna. Egyoldali kötőhártya gyulladást okozhat olyasmi is (Chlamydiosis), ami átterjedhet emberre is. Amivel biztosan nem árt a cicának, ha naponta többször kitisztítja a szemét langyos kamillás vízzel és használ szteroidot nem tartalmazò emberi szemcseppet, például Ciloxant vagy Tobrexet.

Vissza a kérdésekhez