Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Doktornő.
14 éves ivartalanított cicám tavaly egy hét infúziós kezelésen esett át veseelégtelenség miatt. Azóta gyarapodott a súlya is, már nem is eszi meg a gyógytápot. Viszont mostanában kevesebbet eszik, nem beteg, csak napközben alszik, éjjel is sokat alszik, egyszerre pedig keveset eszik, válogat. Most télen fogyott. Kérdésem az lenne hogy adhatom-e neki a macskabéres cseppeket, nem ártalmas-e neki a tavalyi veseelégtelenségre.
Köszönettel várom válaszát. Szabóné.

2018.03.21

Állatorvos

Szerintem mindenképpen próbáljon meg olyan ételt kínálni a cicának, amit kifejezetten 12 év feletti macskáknak fejlesztettek ki (pl.: Select Gold Senior 12+, Royal Canine Feline Ageing 12+), ha a cica állapota nem indokolja a diétás táp fogyasztását és kezelő állatorvosa is ezt javasolja. Nagyon fontos, hogy ilyen idős cicánál az a fontos, hogy egyen, még akkor is, ha a diétát nem sikerül tartani, hiszen a koplalás sokkal nagyobb baj. Én a Vetri DMG cseppeket javasolnám, de legjobb, ha erről megkérdezi azt az állatorvost, aki kezelte. Ilyen idős korban mindenképpen javasolt fél évente egy állatorvosi ellenőrzés.

Vissza a kérdésekhez