Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

T. Doktornő!
A jövőben szeretnék kopasz tengerimalacot tartani, viszont egyik oldalon sem találtam külön fajta tájékoztatást. Szeretném megtudni milyen különbségek állnak fent a szőrös társaival szemben? pl. a szőr hiányában a bőre igényel valamiféle külön ápolást? Mik azok a dolgok amikre nagy hangsúlyt kell fektetni? Rengeteg oldalon olvastam különböző betegségekről amik a tengerimalacoknál lépnek fel… ez a fajta normális törődés, etetés mellett is ilyen beteges fajta vagy ez csak egy egyszerű tájékoztatást volt hogy tudjuk a probléma esetén mivel állunk szemben? Tudna esetleg javasolni egy olyan könyvanyagot vagy honlapot ahol megfelelő tájékoztatást kaphatok a tartással kapcsolatban vagy ilyen esetben “egy kalap alá vehető” a tartási kritérium a szőrös malacokéval?

Válaszát előre is köszönöm!

2015.09.17

Állatorvos

A kopasz malacok valóban érzékenyebbek szőrös társaiknál, de igényeiket tekintve nagyjából megegyeznek velük (elhelyezés, helyigény, táplálék). Nagyon oda kell figyelni arra, hogy az alom semmiképpen ne tartalmazzon szúrós részeket. Én sajnos nem tudok olyan irodalmat, ami kifejezetten kopasz malacokról szólna, de azt ajánlom, hogy kérdezzen meg egy egzotikus állatok ellátására szakosodott állatorvost (pl.: Dr. Pazár Péter, dr. Sátorhelyi Tamás).

 

 

 

Vissza a kérdésekhez