Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tavaszi akváriumdekoráció

2020. március 18.

Tavaszi akváriumdekoráció

A komor tél végéhez érve, a tavasz közeledtével ideje, hogy akváriumunkat is felélesszük. Ehhez pedig segítségünkre lehetnek különböző színes dekorációk, amelyeket beszerezhetünk az üzletekből vagy a webáruházakból, de az is lehet, hogy otthon, a fiókunkban is lapul néhány izgalmas dekorelem. Egy kis kreativitással igazi tavaszi hangulatot alakíthatunk ki halaink körül.

Ha elhatároztuk, hogy kidekoráljuk az akváriumunkat kívül-belül, akkor még mielőtt megvásárolnánk hozzá a szükséges kiegészítőket, néhány fő szempontot érdemes figyelembe vennünk:

Az egyik az, hogy annak a dekorációnak, amit az akváriumon belül szeretnénk elhelyezni, annak valamennyire igazodnia kell a már kialakult atmoszférához, és jó, ha valamilyen plusz funkcióval is rendelkezik, például menedéket nyújt a pikkelyesek számára. 

A másik, hogy ha már van egy kialakult stílusa az akváriumnak és a lakásunknak, akkor ahhoz valamennyire illeszkednie kell az új megjelenésnek is, hiszen egy ilyen ékszerdoboz minden helyiség fókuszpontja.

És, ami még nagyon fontos, hogy mindig csak olyan tárgyak kerüljenek a vízbe, amelyek biztosan nem károsítják az akvárium lakóinak egészségét. Vagyis, ne oldódjon ki belőlük semmilyen káros vagy mérgező anyag, és ne legyen olyan szúrós vagy éles része a tárgynak, ami sérülést okozhatna a kopoltyúsokban.

Színek

Mikor először berendezzük az akváriumunkat, már kialakul bennünk, hogy nagyjából milyen megjelenést szeretnénk neki kölcsönözni. Sokan választanak ilyenkor természetes színeket, de vannak, akik már kezdőként is merészebbek a dekorálás terén. Ha eddig csak a zöld és a barna árnyalatai jelentek meg nálunk, akkor tavasszal érdemes lehet néhány színt is belecsempésznünk halaink környezetébe. Nézzük meg azt is, mi illik az adott helyiséghez, ahol az akvárium áll. Rózsaszín, sárga vagy lila? Mindegyik szuper választás lehet.

Sziklák és növények

Szikláknak, kavicsoknak és növényeknek minden akváriumban lenniük kell. Tavasszal bátran válogassunk a színes kavicsok és sziklák közül, és a növények között is előfordulnak vidámabb megjelenésűek, például korallok. Nem feltétlen kell élő virágokban gondolkoznunk, a műnövények között nagyobb eséllyel bukkanunk az elképzelésünknek megfelelő színű változatra.

Ha találtunk egy szép szikladarabot a kirándulás során vagy egy csodaszép kagylót a nyaraláskor, amit szívesen látnánk az akváriumban, nagyon ügyeljünk arra, hogy csak alapos tisztítás után tegyük a vízbe. A tengerből származó tárgyakon nem csak különböző baktériumok lehetnek, hanem sók is kioldódhatnak belőlük, amik negatívan befolyásolhatják vizünk állapotát. Ezért inkább az áruházak kínálatából ajánlott válogatnunk.

Háttér és külső dekorelemek

Egyszerű, de látványos, ha az akvárium hátuljára ragasztunk valamilyen tavaszi hangulatú hátteret, így biztosan nem kerül semmilyen káros dolog a vízbe. Az is jó megoldás lehet, ha egy virágos szalagot kötünk körbe az akváriumra, és néhány helyre felragaszthatunk különböző színekben pompázó kisvirágokat is.