Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

2024. április 02.

Kutyatartóként elég hamar észrevehetjük, hogy mikor veszi kezdetét a vedlési szezon. A szőr miatti takarítás, olyan, mintha soha nem érne véget, hiszen az elhullott kutyaszőr folyamatosan jelen van mindenhol, a padlón, a kanapén és a ruháinkon is. Néhány tipp segíthet abban, hogy minél hamarabb túl legyünk a vedlési időszakon, és otthonunkat (meg persze kutyusunkat) a lehető legtisztábban tartsuk.

Vannak kutyafajták, amelyek egész évben hullajtják a szőrüket, de elenyésző mennyiségben, a dupla szőrzetű kutyák viszont tavasszal és ősszel vedlenek leginkább. Ez azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy kedvencünknek most extra szőrápolásra van igénye. Megfelelő eszközökkel és rutin kialakításával könnyebben és gyorsabban szabadulhatunk meg a téli bundától.

Gyakori fésülés

Bár a vedlést nem tudjuk megakadályozni, csökkenthetjük az otthonunkban elhulló szőr mennyiségét. Ehhez a legfontosabb lépés a kutya bundájának rendszeres, akár napi szintű fésülése. A tökéletes szőrápoláshoz a bunda típusától függően többféle kefére (pl. aljszőrkefe, bontófésű, stb.) és akár ollóra is szükségünk lehet.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/kefek-fesuk-ollok/

A fésüléssel nem csak eltávolítjuk az elhalt szőrszálakat, hanem a természetes olajokat is eloszlatjuk a szőrben, így puhább és selymesebb bundát kapunk.

Amennyiben négylábúnk nem viseli jól a folyamatot vagy nem vagyunk biztosak abban, mi lenne a legjobb pajtásunknak, bízzuk a feladatot kisállatkozmetikusra.

Tápláló étrend

Az egészséges bőr és szőrzet kialakulásának feltétele a jó minőségű fehérjékben gazdag étrend, ami megfelelő mennyiségben és arányban tartalmaz omega3-omega 6 zsírsavakat. Ezért nagyon fontos, hogy magas minőségű eledelekkel tápláljuk kedvencünket. Tavasszal segíthet, ha leginkább a speciálisan bőr- és szőrápoló igényre kifejlesztett termékek közül válogatunk, de a döntésünk előtt mindenképpen konzultáljunk állatorvosunkkal, hogy minden szempontot figyelembe véve ajánlja-e a tápváltást. Különféle tápokkal, jutalomfalatokkal, olajokkal és egyéb étrendkiegészítőkkel is támogathatjuk a vedlési időszakot. Allergiás kedvenceknél ügyeljünk arra, hogy a kiegészítők is jó minőségű, allergiás állatoknak is ajánlott készítmények legyenek.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/kutyaeledelek/?swoof=1&pa_specialis-igenyek=borszor-apolo&paged=1&really_curr_tax=1434-product_cat

A megfelelő étrend kialakítása mellett az elegendő mennyiségű friss víz biztosítása szintén elengedhetetlen, ugyanis a vízhiányos bőr súlyosbíthatja az egyébként is erős szőrhullást. Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen könnyedén elérhető, tiszta ivóvíz kutyánk előtt.

Állatorvosi ellátás

A túlzott szőrhullás akár komoly egészségügyi problémára is utalhat, ezért, ha például foltokban hullik ki a szőr, egyes testrészeken nagyobb a szőrvesztés vagy egyéb bőrproblémákat (pirosság, hámlás, viszketés, stb.) is tapasztalunk, akkor mindenképp keressük fel az állatorvost. Allergia, stressz és egyéb betegségek is lehetnek ilyenkor a háttérben. Előfordulhat, hogy hiába a rendszeres bundaápolás és kiegyensúlyozott étrend, a gyógyszeres kezelés hozza csak helyre a szőrzetet.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

Hogyan segítsük kutyánkat kutyatámadás után

Hogyan segítsük kutyánkat kutyatámadás után

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj, hogy megajándékozhassunk egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal!


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.