Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Téli programok kutyusunkkal

2019. január 09.

Téli programok kutyusunkkal

A fagyos, téli napok kissé korlátozzák a kinti programok lehetőségeit, de bármilyen is legyen az időjárás, kutyusunknak szüksége van arra, hogy levezethesse a felesleges energiáit. Szerencsére a legtöbb kutya jól bírja a hideget, és ha mi sem ellenkezünk túlságosan, akkor hasznosan és vidáman tölthetjük el az időt kedvencünkkel kint és bent egyaránt.

  1. Menjünk sétálni

Bizony! Sétálni télen is muszáj az ebbel. Persze a megtett távolságot mindenképp csökkentenünk kell, de abbahagynunk a rendszeres gyaloglást, csak azért, mert jeges az út vagy hull a hó, nem szabad. A séta megfelelő testmozgást biztosít a kutya számára, és közben a mentális egészség fenntartásához is hozzájárul.

Mielőtt útnak indulnánk a legzordabb napokon is, azért látogassuk meg előbb az állatorvost. Bundás barátunk egészségügyi állapota jelentősen befolyásolja azt, hogy mennyire bírja a kinti időjárást, és mennyi időt tölthet el gond nélkül a szabad ég alatt. Fontos megtudnunk, hogy milyen állapotban vannak a csontok, az ízületek és az izomzat.

A kutyusok eltérő hidegtűrő képességgel rendelkeznek. A rövidszőrű háziállatoknak valószínűleg szüksége lesz pulóverre vagy kabátra ahhoz, hogy komfortosan érezzék magukat. Érdemes lehet magunkkal vinnünk egy pótruhát is, arra az esetre, ha az első átázna a hótól. A nedves ruhadarab kihűlést okozhat, ezért fontos, hogy szárazra cseréljük, mielőtt hazaindulnánk. Emellett pedig ne feledkezzünk meg a tappancsokról sem. Használjunk mancsvédő krémet vagy próbálkozzunk meg a kiscsizmákkal.

Figyeljünk a hipotermia jeleire. Ha az eb mozgása lelassul, reszketni kezd, vagy lankad a figyelme, akkor azonnal vigyük őt meleg helyre.

  1. Elő a jutalomfalatokkal

Ha az időjárás nem engedi, hogy játsszunk egy nagyot a szabadban, akkor a lakáson belül kell feltalálnunk magunkat. A jutalomfalatokkal tölthető játékszerek nagyon motiválóak tudnak lenni akkor is, ha a négylábúnak nincs túl sok kedve a mozgáshoz. Ráadásul nem csak aktivitásra, hanem szimatolásra és gondolkodásra is ösztönöznek, így több szempontból is remek választásnak bizonyulnak. A csemege mennyiségére azonban ügyeljünk, nehogy elhízáshoz vezessen a játék.

  1. Irány a kutyasuli

Kutyaiskolába nem csak nyáron, hanem télen is járhatunk pajtásunkkal, csak olyan helyet kell keresnünk, ahol fedett terület is biztosított az oktatáshoz. A kiképzés remek út ahhoz, hogy a kutyus jól szocializálódjon, hogy megtanulja az alapvető vezényszavakat (ül, fekszik, marad, stb), segít, hogy szépen tudjon sétálni pórázon is, vagy, hogy leszokjon a kunyerálásról, amikor étkezünk. Akármilyen szinten is tartunk kedvencünkkel a nevelés terén, egy kutyaiskolában mindig tanulhatunk négylábúnkkal valami újat.

  1. Próbáljuk ki az agility pályát

Ha kutyánk igazi energiabomba és van hozzá érzéke, akkor télen is érdemes felkeresnünk a közeli agility pályát. Ha nincs ilyen lehetőségünk elfogadható távolságra, akár a kertünkben vagy a nappalinkban és előkészíthetjük hozzá a terepet. Szlalompálya, rámpa, alagút, gyűrű – egy kis kreativitással mindegyik kialakítható otthon is. Csak arra figyeljünk, hogy biztonságos legyen a használatuk.

 

Forrás: southbostonanimalhospital.com