Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Tengerimalacok kommunikációja

2019. április 15.

Tengerimalacok kommunikációja

A tengerimalacok a saját kis nyelvükön szeretnek beszélgetni egymással és gazdáikkal is. Jelzik, ha éhesek, és igyekeznek mindig a tudtunkra adni, hogy mit szeretnének vagy, hogy érzik magukat. Természetesen minden malackának sajátos kommunikációs módja van, de ha odafigyelünk kedvencünkre, akkor hamar megfejthetjük az egyes hangok jelentését és a testbeszédet is. Így egy szorosabb kapcsolat alakulhat ki köztünk.

Mormogás

Az a hang, amit rendszeresen hallhatunk, az egyszerűen csak azt jelzi, hogy rágcsálónk jól érzi magát. Szóval ne aggódjunk, ilyenkor nincs semmi teendőnk, csak tengerimalacunk vidám hangulatban van.

Dorombolás

A malackáknál a dorombolás egy szép, alacsony rezgésű hang, olyasmi, amelyet a cicáktól már megszokhattunk. Ha monoton, akkor az a nyugodtság jele, de ha hirtelen magasabbra emelkedik, akkor az zavartságra vagy bizonytalanságra utal.

Visítás

Rövid, szapora, visító hangot általában vacsoraidőben ad ki tengerimalacunk, vagy amikor meghallja, hogy ennivalóval zörgünk és közeledünk. Ezt a hangot sokszor mély-magas pattogó hang követi, amit akkor hallatnak a malackák, amikor boldogok.

Sikítás

Ha háziállatunk szinte sikít, akkor valószínűleg valamilyen baleset vagy támadás következtében megsérült, és állatorvosra lehet szüksége. Tehát a sikítás vészhelyzetet jelez.

Fogcsattogtatás

Ha a tengerimalac csattogtatja a fogait, akkor bizony bosszús valami miatt. Jelezheti vele például, hogy jó lenne, ha most már letennénk vagy, hogy elég volt a simogatásból. Akármi is történt, a lényeg, hogy abba kell hagynunk. Ezt követheti a fejjel taszítás, ami egy komolyabb jelzése annak, hogy kis barátunk nem érzi jól magát.

Vicsorítás

Ha tengerimalacunk kivillantja a fogait, akkor valami nagyon zavarja és rendkívül dühös. A malackák alapvetően szelíd és türelmes kisemlősök, így a vicsorítás már egy komoly gesztus, jobb, ha magára hagyjuk egy kicsit pajtásunkat. Ez gyakran azzal a jelenséggel társul, hogy a kisállat felfújja magát, hogy nagyobbnak látsszon, elülső lábait széles állásban tartja, és közben felfele emelgeti a fejét. Ezzel fel is készül a támadásra.

Lefagyás

Amikor a kisemlős ragadozót érzékel a közelben, akkor megdermedhet, hogy láthatatlanná váljon a betolakodó számára. Ilyenkor olyan is rezgéseket továbbít fajtársai felé, amiket mi valószínűleg észre sem veszünk.

Érintés orral

Amikor a kisemlős orrával kicsit meglöki a társát vagy gazdiját, olyankor valójában üdvözöl. Ez olyasmi, mint amikor mi emberek puszit adunk vagy kezet fogunk.

Könyörgés

Ha tengerimalacunk szeretné felhívni magára a figyelmünket vagy szeretne jutalomfalatot kapni, akkor két lábra állva kérlelhet minket. Tehát ilyenkor bármit is csinálunk éppen, ideje egy kicsit játszanunk kedvencünkkel.