Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos
16 hetes francia bulldog kiskutyánk giardia beteg, fertőzött.
5 napig Ferdocat tablettát kapott. Ma az újabb teszt is pozitív lett, 10 napig újra tabletta, mellé klion.
Kérdésem, ez elegendő lehet? Nagyon aggódom, mert bent van a kutya, és van 2 kicsi gyerekem is
Másik kérdésem, csirke rizs répa kombót kell adnom a kutyának, míg ki nem gyógyul ebből. vagy hipoallergén konzerv, pet bull márkát ajánlott a doktornő.
Esteleg van fressnapfba is kapható olyan konzerv, amit nyugodtan adhatok a kutyának? Tápot azt mondta most semmiképp
Köszönöm

2018.05.04

Állatorvos

Nagyon fontos a környezeti higiénia (gyakori felmosás fertőtlenítő szerekkel, a kutya fekhelyének fertőtlenítése és a pokróc cseréje). A kutya végbéltájékát minden ürítés után érdemes lemosni, hogy a terület nyalogatásával nehogy visszafertőződjön. Ha kertes házban laknak, akkor a bélsarat rögtön el kell távolítani a környezetből. Mindenképpen ellenőrizni kell majd, hogy a kutya üríti-e még a kórokozót a kezelés végén. Ha nem fertőződik vissza, akkor elegendő kell hogy legyen ennyi kezelés. Ha ennek ellenére nem gyógyul a kutya, akkor fölmerül, hogy egy újabb kezelés idejére valami olyan helyre kellene költöztetni, ahol naponta fertőtleníteni tudják a területet (csempézett kis terület), majd a kutyát csak akkor visszaköltöztetni, ha nem üríti már a kórokozót… A lakást pedig nagyon alaposan ki kellene takarítani, különös tekintettel azokra a helyekre, ahol a kutya is tartózkodott. 

Vissza a kérdésekhez