Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!

Örökbe fogadtunk egy kölyökkutyát, akit 4 hetesen kellett elhozzunk rendkívüli körülmények miatt.Jelenleg 10 hetes. Eddig tápszeresen etettük, de már rendes ételt kap, azonban nagyon agresszív viselkedést mutat, próbál játszani, de ha nem tetszik neki valami, akkor harap. Például, ha ebédelünk és látja, hogy nem adunk neki abból, akkor beleharap a bokámba. Próbálom neki egyből a játékát a szájába adni, de nem mindig tetszik neki, ha épp a lábamat jobbnak látja. Illetve megsimogatni sem igazán lehet, mert akkor meg egyből a kezemet kezdi el harapdálni. Ha meg beakarom zárni a helyére, de nem akar jönni és kénytelen vagyok megfogni az ölembe, akkor meg rettenetesen morog és közben is próbál harapni. Hogy tudnám, erről a legjobban leszoktatni? Van két kiscicám is, akikkel próbáltam összeszoktatni, de nem igazán sikerült, a kutya próbál velük játszani, de durván játszik és a cicák meg inkább hagyják magukat, ők is picik még (3 hónaposak). Viszont mióta itt a kutya, azóta a macskák nem kakilnak az alomba. Létezik, hogy a kutya miatt csinálják ezt? Már mindent kipróbáltam, hogy újra az alomba kakiljanak. Napi 2x takarítom ki az almot, már körbetisztítottam az egész szobát hipóval, hogy ne érezzék, hogy előzőleg oda kakiltak, már próbáltam másik almot is, illetve a helyüket is máshová tenni, de semmi sem vált be. Belekakilnak 1-2-t az alomba és utána a földre az ajtóhoz közel, mindig ugyan oda. Válaszát előre is köszönöm!

2018.12.05

Állatorvos

A macskákat valószínűleg stresszeli a kutya jelenléte, azért veszíthették el a szobatisztaságukat. Meg kellene próbálni olyan helyet biztosítani a cicáknak, ahova el tudnak húzódni a kutya elől. A kutyakölyköknél természetes, hogy harapdálnak. Határozottan rá kell szólni és arrébb tenni. Ha ez nem megy, akkor át kell tenni a másik szobába egy rövid időre. A kutyák hamar megértik, hogy mik a szabályok, a kirekesztés pedig súlyos büntetésnek számít.

Vissza a kérdésekhez