Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos!

Nemrég kérdeztem apátiás viselkedésű cicámról. Aki csak alszik és egyedül akar lenni. Ez folyamatosan alakult ki nem hirtelen változás. Évek alatt lett ilyen de az utóbbi hónapokban feltűnően sokat alszik. Voltunk orvosnál az éves kontrollon mindig járunk, egészséges, de én is látom hogy az, mert figyelem a jeleket, a szeme tiszta, az orra nedves, a szőre fényes, sokat mosdik, rendszeresen eszik, és dorombol, a hátán hempereg, játékra mozgásra reagál, nem úgy néz ki mint aki beteg. Volt már beteg ismerem a jeleket. Csak teljesen érdektelen velünk szemben, és túl sokat alszik. Éjjel is alszik, nappal is alszik. Éjjelre sajnos külön szobába kellett zárjuk már kis korától, mert asztmás vagyok, és ezért nem látom mit csinál de mivel csendben van biztos hogy alszik. De nagy helye van, tágas szoba kényelmes kanapé, étel, ablakok, szóval nincs ingerszegény környezetben éjjel sem. De ezt a napi 24 óra alvást soknak tartom. És az hogy nem bírja az emberi közelséget állandóan távol akar lenni, szerintem ez nem egészséges viselkedés egy jól tartott, szeretetben nevelt állat esetében, aki nincs egyedül hagyva. Mi lehet a viselkedési zavarának oka? Az éjjeli különalvás lehet? Megpróbáltuk már éjjelre nyitva hagyni neki az ajtót de akkor is bemegy a saját szobájába aludni. A másik dolog pedig amit még kérdeznék hogy miért van az hogy a szőnyegre szeret kakilni, sőt pisilni is sokszor. Ha szőnyeg nincs lenn, a parkettra nem piszkít, de ha szőnyeg van lenn akkor nem megy az alomba. Mit tegyek? Szedjek fel minden szőnyeget az alom környékén? Köszönöm.

2018.12.09

Állatorvos

Ha biztosan nincs betegség a háttérben, akkor ez lehet, hogy temperamentum kérdése, amin nem nagyon lehet változtatni. Lehet, hogy érdemes lenne megkérdezni egy viselkedésterápiában jártas állatorvos véleményét erről a helyzetről, hátha van ötlete. Dr. Sátori Ágnes nagyon jó szakember.

A szőnyegeket szerintem mindenképpen szedje föl.

Vissza a kérdésekhez