Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos!
Másfél hete küzdünk a lassan egy éves kiscicámmal. Másfél héttel ezelött észrevettem hogy furán imbolyog menet közben, a hátsó két lába kibillen, kicsúszik alóla. Pár nap alatt a helyzet rosszabbodott, leginkább a wobby szindrómához hasonló mozgásszervi tüneteket produkált. Állatorvosi kezelés alá került, mely során elöször a fülében lévő atkákra gondoltunk (fülmosás megtörtént gyógyszerrel, az atkák megpusztultak), fülgyulladásra és esetleg abból adódó egyensúlyrendszerre ható gondokra. De ezután sem javult a helyzet. Eztán következett egy röntgen, mely során a doktor úr talált egy nagyon kis elmozdulást az egyik csigolyánál(kb a gyomor felett). Jelenleg egy hete szteroid tablettát illetve b2 vitamint kap, de a helyzet stagnál. A cica egyébként eszik, jönne-menne, ha véletlen kisurran vagy kiviszem az elöszobából levegőzni, képes felkúszni-mászni a lépcsőn, el kellett tennem a macskabútort is, mert képes volt kommandósok módjára felhúzni magát rá(de féltettem, hogy leesik). A wc-zés nehézkesen, de elvégzi, a farka mozog, nincs eltörve/leszakadva a röntgen szerint, de gondolom ebből adódóan nem tud úgy ”tolni”.
Szeretném kikérni az Ön véleményét is az esetről, találkozott-e már hasonló esettel.
Segítségét előre is köszönöm!

2019.02.23

Állatorvos

Én azt javaslom, hogy vigyék el a cicát egy neurológiai szakrendelésre (www.kisallatneurologia.hu oldalon jó szakembereket talál). Érhette baleset a cicát? A sima röntgen nem mindig ad reális képet egy gerincsérülésről. A belső fülről is készült felvétel?

Vissza a kérdésekhez