Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt állatorvos!
Sajnos bolhás lett a szobacicánk és elég későn vettük észre. 4 hét külünbséggel kétszer is kezeltük 50 mg fipronil tartalmú spot-onnal de vagy nem hat a szer, vagy mi tettük rá rosszul (rövid de rendkívül sűrű, tömött bundáján fésűvel se tudjuk úgy szétnyitni a szőrt, hogy a bőre láthatóvá válna). A lakásból már minden kárpitot, szőnyeget függönyt eltávolítottunk, kezeltünk, de tanácstalanok vagyunk mert a macska továbbra is bolhás. Állatpatikában minderre Effipro spray alkalmazását javasolták, itthon láttam csak, hogy ennek is fipronil a hatóanyaga. Merjem 4 nappal az utolsó (hatástalannal bizonyult) spot on után lefújni további fipronillal a macskát, vagy várnunk kell még 4 hetet, mire újra megkísérelhetjük harmadszor is a bolhairtást (ami vagy sikerül vagy nem ugye..) vagy mit tehetnénk még?

2019.06.10

Állatorvos

Szerintem váltson készítményt. Ha csak szobacica, vagyis kullancsok ellen nem kell védekezni, akkor én az Advocate cseppet ajánlanám. A környezetbe, ahol lehet fújhat környezeti bolhairtó sprayt, pl. Insecticid 2000.

Vissza a kérdésekhez