Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Kaukázusi kutyánk hónapok óta hasmenéssel szenved, illetve intenzív ugatáskor öklendezik. Volt nála sok vizsgálat. Ezek rendben voltak, tápallergia lett megállapítva nála. Nyers csirke hússal etetjük, de a problémák nem szűntek meg.
Ezek mellett a térkövünket és a teraszunkat olajos folt borítja mely a kutyából “jön”. Ennek mennyisége sok, mert nem cseppekről beszélünk. Korábban azt hittük ez feketés, de tegnapra kiderült sárga.
Az állatorvos sem tudja mi lehet a gond.
A kutya fizikuma nem változott, de jelentősen lefogyott.
Szíves válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:Szappanos Vivien

2021.05.04

Állatorvos

Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen vizsgálatokat végeztek…Lehet a két probléma teljesen független is…Ugatáskor köhög, és habos váladék ürül? Ez azóta tart, mint a hasmenés? Én nagyon ellenzem a nyers csirkehús fagyasztás nélküli etetését, mert Salmonella és Campylobacter közvetítő lehet. Bélsárvizsgálat mikor volt utoljára? Szerintem érzékeny kutyáknak való táppal kellene próbálkozni. Sajnos a gyógytápok nagyon drágák. A Royal Canin Hypoallergenic például jó választás. Ha azt nem vállalják, akkor a Select Gold Sensitive large breed tápok közül válasszanak. Gondolom probiotikumot, élelmi rostot (pl.: Fibor) már kap az állat. Feltételezem, hogy széles körű parazitaellenes kezelésben is részesült már, gondolom a Giardia tesztje is negatív…

Vissza a kérdésekhez