Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Állatorvos!
Beagle kiskutyánk 4 hónapos. Az utóbbi napokban a hasán és mellkasán piros foltok jöttek elő, időnként vakarja is ezeket. Nem bolhás. 2011. 05. 14-én kapott Advantix-ot, a 2,5 ml-es felét. Utána 2011. 06. 06-án ismét kapott már egy teljes, nagyobb adagot (10 kg feletti kutyáknak valót).
Lehetséges, hogy ettől van a bőrpirosodás?
Reggelente adok neki 1 ampulla 5 ml-es Calcimusc-ot, attól kicsit javul az állapot.
Természetesen állatorvoshoz is visszük, rendszeresen járunk vele, de még néhány napig nem tudunk menni. Egyébként az étvágya, kedélye teljesen rendben van a kutyusnak! Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel.

2011.06.17

Állatorvos
Jó lenne látni az elváltozások jellegét és méretét. Sokszor okoz apró piros foltokat a vékony, érzékeny bőrű kutyák bőrén az, ha a fűben játszanak. Okozhat ilyesmit rovarcsípés is, bár az Advantix nyújt némi védelmet a bolhákon és szúnyogokon kívül más rovarokkal szemben is. Ha az elváltozások felett a bőr ép (nincs seb), akkor meg lehet próbálni a Fenistil gélt. A Calcimusc valóban hasznos, de főleg heveny allergiás reakciók esetében alkalmazható (pl.: méh vagy darázscsípés). Szerintem most próbálja meg csak helyileg kezelni az elváltozásokat addig, amíg nem tudja orvoshoz vinni a kutyát. Fiatal kutyáknál gyakran előfordul, hogy a hasaljon pattanásokra emlékeztető elváltozások vannak, ilyenkor érdemes a bőrt higított Betadine oldattal (1:10) fertőtleníteni, esetleg antibakteriális krémmel (pl.: Bactoban) bekenni. Valószínűleg nem az Advantix okozza a problémát, mert akkor az elváltozás általában azon a területen jelentkezik először, ahová az oldatot rácsepegtette az állatra.
Vissza a kérdésekhez