Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Cím! Van egy yorkim aki 4 éves lesz áprilisban. Olvastam yorkis csoportokban hogy egyeseknek a kutyusai egy heréjű a másik nem fejlődött ki és olyanokat olvastam hogy az ilyen kutyusokat ivartalanítani kell mert fenn áll a veszélye a hereráknak de ha ivartalanítjuk annak is van kockázata ez mennyire igaz? Az én kutyusom is ilyen mivel tanácstalan vagyok nem tudom ebben az esetben mi a helyes ezért kérném a tanácsát hagyjam vagy ivartalanítani kell,ha igen mennyi idős koráig lehet.

2019.01.30

Állatorvos

A here kifejlődött, csak nem szállt le a herezacskóba. Magzati korban a herék a petefészkeknek megfelelő helyen a hasüregben vannak, innen szállnak le a helyükre. Ezen az úton a here bárhol elakadhat, akár a hasüregben, de van olyan is, hogy a lágyékcsatornában tapintható. Azért ajánlott ilyenkor az ivartalanítás, mert a rejtett here nagyobb eséllyel lesz daganatos a későbbiekben. Mindkét herét el kell távolítani. Bármikor lehet ivartalanítani egy felnőtt kutyát, ha biztonságosan altatható. A műtét előtt érdemes egy laborvizsgálatot csinálni a szervfunkciók ellenőrzésére és a kutya szívét is meg kell vizsgálni.

Vissza a kérdésekhez