Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doki!

8,5 éves francia bulldogomnál néhány hete észrevettem,Hogy időnként a jobb első lábát emeli/húzza,biceg rá,nehezére esik olyankor a lefekvés,és remeg,leginkább lapocka tájékon,illetve ha úgy helyezkedik rá,sír.Neha kicsit bágyadt,nem találja a helyét.Semmi deformációt,sebet nem észleltem rajta.Sajnos per pillanat anyagi okok miatt orvoshoz semmiképp sem tudok fordulni vele.Pár napja Fél szem fajdalomcsillapitot kap,Mihelyst kicsit megpihen,mintha semmi baja nem volna.Van mikor ez a probléma napi szintű,de van,hogy 2-3 napig esetleg egy hétig semmi baja.Étvágya van,inni iszik rendesen,és igényli az esti mozgást.
Szeretném tudni,hogy orvos híján így mi a teendő,amellett hogy túltenyésztett,idős kutyáról beszélünk?
Válaszát előre is köszönöm!

Bezzeg Gabriella

2019.01.17

Állatorvos

Orvos nélkül nem tehet sokat. Ezt a végtagot meg kellene röntgenezni. Feltételezem, hogy valamilyen arthrosis (ízületi kopás) áll a háttérben. Embereknek való fájdalomcsillapítót ne adjon a kutyának, mert számos készítmény gyomor és bélrendszeri vérzést, fekélyt okozhat. Valószínűleg szükség van kutyák számára törzskönyvezett fájdalomcsillapító kúraszerű adagolására és porctápláló készítmény szedésére 1-2 hónapon át évente több alkalommal.

Vissza a kérdésekhez