Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Van nekem egy Havanese jellegű keverék kiskutyám,most 8 éves. Kb 1-1,1/2 hónapja úgymond “bekattant”. Olyan dolgokat csinál amit eddig soha!! Nem tudok úgy elmenni itthonról,(már pedig muszáj) hogy ne kezdene el műsorozni, ez abból áll, hogy felváltva ugat, vonyít,sír és ezt még tetézi eszméletlen ajtó, ill. tapéta fal kaparással.Mivel panelban lakunk ez nem igazán szerencsés, senki nem örül minden reggel hajnali 1/2 6-kor kutya ugatásra ébredni.Nem tudom mitől jött ki rajta, és mit tudok csinálni.? Az állat orvosunk 0,25 xanaxot irt fel neki, vettem távol tartó leszoktató spray-t,de eddig egyik sem használt.A tanácsát, véleményét szeretném kérni, hogy mi lehet a kaparás, ugatás,nyűszögés oka, illetve hogyan tudnék segíteni neki.Tanácsát, válaszát előre is köszönöm

2014.11.13

Állatorvos

Hirtelen viselkedésváltozás hátterében akár betegség is állhat (pl.: pajzsmirigy hormon túltermelődés, hormontermelő heredaganat). A tünetek hátterében szorongás is állhat (valami új dologtól, új helyzettől). Epilepsziás roham után is előfordulhat viselkedésváltozás. Fontos lenne pontosan tisztázni a körülményeket. Ajánlok egy szakembert, aki kutya viselkedésterápiával foglalkozik, ő Dr. Sátori Ágnes. Érdemes lenne felvenni Vele a kapcsolatot.

Vissza a kérdésekhez