Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!

Egy 2éves fajtiszta yorkim van először decemberben észleltük hogy nem tud a hátsó lábára állni majd értesültünk a hírről hogy náluk ez egy genetikai rendelenesség de később helyre jött a lába.
Tegnap ugyan ez megtörtént másodjára is,egész nap nem tudott lábra állni a kutyus majd elvittük orvoshoz ott kapott valami gyulladáscsökkentőt azt mondták hogy ez máskor is előfordul majd de nem mindenáron kell orvoshoz vinni.
Akitől hoztuk a kutyust elég sok tapasztalata van már ő azt mondja ez a pattela betegség náluk.
A kérdésem az lenne ha már így van hogy milyen izületvédőt ajánl a kutyusnak név szerint vagy bármilyen ízületvédőt ki lehet nyugodtan próbálni,gondolom az ilyeneket csak kúra szerüen kell használni.? És étrendkiegészítőt vegyek neki vagy inkább táp formájában vagy mindkettőt nyugodtan eheti? A bolognese/havanese ők milyen betegségre hajlamosak? A válaszát előre is köszönöm! Üdv.Katalin

2017.07.13

Állatorvos

A patellaficam valóban öröklődik, de ha ilyen súlyos fokú, akkor meg kell műteni. Vigye el a kutyát egy ortopédiai szakrendelésre (Dr. Diószegi Zoltán, Dr. Kendik Zsolt, Dr. Muka Péter Pál, vagy bármelyik orvoshoz, akinek a neve rajta van ezen a honlapon: www.kisallatortopedia.hu). Szakszerű fizikális vizsgálat és röntgenfelvételek elbírálása után lehet véleményt mondani arról, hogy mi a teendő. Itt az étrendkiegészítő tényleg csak kiegészítő, tudni kell, hogy pontosan milyen állapotban van a lába a kutyának.

Vissza a kérdésekhez