Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!
Keverék (Schnauzer, és Berni pásztor) nagytestű 15 éves 39-40 kg kan kutyám van.
Kérdésem az lenne, tudnának abban tanácsot adni, hogy mivel tudnám erősíteni kutyám izomzatát, izűletét? Azt vettem mostanában észre, hogy megfontoltan , kicsit nehézkesen kel fel, és teszi maga alá a hátsó lábait. Illetve ha jön megy, vagy játszok vele az udvaron többször elő fordul , hogy össze bicsaklik a hátsó lábai , vagy terpeszbe szétcsúszik a hátsólába és elesik. Többször megszoktam rajta nézni ha elfekszik, mind két hátsó és mind két első lábát tornáztatom, maszírozom, óvatosan hajlítgatom minden irányba, előre, hátra,de eddig nem vettem észre hogy bármelyik iránymozgatásnál visszarántaná lábát, vagy nyüszítene esetleg a kezemhez kapna. (Ezért gondolom hogy talán az izomzata gyengébb mint az ízülete). Kölyök kora óta családi házas udvaron él ami ráadásul elég nagy terület (térköves, füves és földes területeken) tud jönni menni egyaránt, így mozgás igénye hála az égnek még most is meg van, és foglalkozok is vele, hogy ne feküdjön egész nap.De ez nem azt jelenti hogy egész nap futunk meg ugrálunk, mert az az idő már sajna eltelt, de mégis amit ő igényel annyit mozgunk. Ételnek már elég sokféle kutya konzerv és táp terméket kipróbáltunk, mindig a korának megfelelőt kapta. Jelenleg a Select Gold senior konzervet és senior gold tápot eszi meg ,de ezek közül is csak a csirkés rizses kombinációt. Ugyan ezen termékből a másabb ízesítésűt ( bárány, marha) már nem eszi meg. Az alacsonyabb minőségű termékek közül is csak a csirke és rizs jöhet szóba a többit otthagyja az edényébe. Az adag amit megeszik az is fele rész mint ami ezeken a minőségi termékeken fel van tüntetve. ( többször már kipróbáltam nála akár télen vagy nyáron ha oda adom a feltüntetett teljes adagot nem eszi meg, csak a felét.) Jelenleg úgy etetem hogy, egyik nap select gold konzerv, másnap select gold táp,harmad nap fűszerezés nélkül főzök neki csirkefarhátat rizzsel, amibe szeletelek almát és sárgarépát, majd megint konzerv, táp …, illetve minden nap kap nutradyl ízület és porcvédőt, ami kúra szerűen szed egy hónapig eszi egy hónap szünet. Ezek után kérdezem tudnának tanácsot adni , hogy még miben, vagy hogyan tudnám neki segíteni mozgását?? Jók e ezek a termékek amikkel etetem, vagy mit ajánlanak mást? Tisztában vagyok azzal hogy már nem lesz olyan erős és fitt mint fiatalabb korában, de azt sem szeretném ha eltörné valamiét.
Előre is köszönöm segítő válaszukat
Tisztelettel: Nagy Zsolt

2017.11.21

Állatorvos

Mindenképpen vigye orvoshoz a kutyát. A leírás alapján a probléma valószínűleg gerinc eredetű. Nagyon jó, hogy porcvédő kúrákat kap a kutya. Emellett lehet, hogy szüksége lenne Milgamma N tablettára is és esetleg szteroid vagy nem szteroid gyulladáscsökkentőkre, amikor az állapota ezt indoklottá teszi. Nagyon jó készítmény a Synoquin tabletta kutyák részére, azt is ki lehetne próbálni. Valóban nagyon fontos, hogy a kutya mozogjon. Ha megoldható, akkor a legjobb megoldás az lenne, ha elvinné a kutát egy ortopédiai-neurológiai szakrendelésre (www.kisallatortopedia.hu, www.kisallatneurologia.hu) és a diagnózis birtokában választanák meg a gyógykezelést. Kíváló ilyen esetekben a fizioterápia pl.:http://kutyafizio.hu/index.html.

Vissza a kérdésekhez