Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor nő!
Van egy 6 hónapos magyarvizsla kiskutyam, egy hete beszorult a jobb hátsó lába a kocsiba de sajnos ki is ugrott azzal a lendülettel . Nen tudott lábra állni reccsent is egy nagyot. Másnap reggel rögtön elvittük állatorvoshoz ahol a láb közepcsontokon volt repedés vagy törés. A röntgen alapjan nem lehetett sajnos megallapitani hogy repedés vagy törés de mivel nem volt elmozdulas illetve 4 ből 3 sérült ezért a doktor úr csak egy vattas kötést tett ra merevites nélkül. Azóta többször atkototte viszont a tegnapi kontrollon ujra meg lett röntgenezve a lába mivel eleg ferde volt. És kiderult hogy egy sikban vannak ugyan meg de mar biztos hogy kettő középcsont eltörött mert van szét csúszás kb 2-3 mm a doktor ur most végre sinbe tette de nagyon félünk hogy már nem tud szépen összeforni a lába, azt mondták nekünk hogy ezt a fajta sérülést nem szokták műteni, esetleg van valami tanácsa?

2019.02.23

Állatorvos

Mindenképpen sínes kötés szükséges és szigorú mozgáskorlátozás…ami nagyon nehéz…Legalább egy lábközépcsontnak épnek kell lennie ahhoz, hogy a konzervatív kezelés működjön. Fontos szempont lehet az is, hogy melyik csontok törtek. Megkérdezheti egy olyan állatorvos véleményét is, akinek a szakterülete az ortopédia (www.kisallatortopedia.hu oldalon kiváló szakembereket talál).

Vissza a kérdésekhez