Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/ Úr!
Egy 3 éves kis spicc kutyám van, és a lábtőpárnája ki van kérgesedve, repedezve. Nem sántít, nem nyalogatja sűrűn, de ha hozzáérünk, finom érintésre is morogni kezd miatta, annak ellenére, hogy ez nem jellemző rá. A talp- és ujjpárnáival nincs probléma. Felsózott úton nem sétáltattuk. Ez mellett az orra kissé kivilágosodott, eddig fekete volt, de a vége most barnás inkább. Lehet, hogy mindkettő valamilyen vitaminhiány miatt van?
Köszönettel,
Köteles Letícia

2019.02.24

Állatorvos

Meg lehetne próbálni bőrtápláló készítményt adni a kutyának pl.: Dermoscent spot on, Lazacolaj. A kirepedezett talppárnát kenheti is lazacolajjal, Neogranormon krémmel vagy körömvirág kenőccsel. Ha 1-2 hét alatt semmi változást nem észlel, akkor mindenképpen menjen el egy bőrgyógyászati szakrendelésre, mert sajnos komolyabb problémák első jele is lehetnek az orrtükör változásai és a repedezett carpalis párna (bár ez általában az egész talpat érinti). Nagyon jó szakemberek például: Dr.Tarpataki Noémi, Dr. Pétch Márta, Dr. Paulina Anna.

Vissza a kérdésekhez