Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy milyen kullancs/ bolha elleni védekezést javasol 4,3 kg-os kutyusom számára, eddig az Advantix spot on-t használtuk, amellyel 100%-osan meg vagyok elégedve, viszont augusztusban gyermekem születik és nem vagyok abban biztos, hogy nem ártok-e vele a gyermekemnek. Nyilván az alapvetői higiéniát betartva használnák továbbra is, de a kutyus a lakásban van és az ágyunkban alszik velünk. Így akarva-akaratlanul is érintkezhet rajtunk keresztül a szer a babával. Erre vonatkozóan nem nagyon találtam tájékoztatást az interneten. Tablettában nem gondolkodom, mert elég sok rosszat lehet róluk hallani, olvasni…és azt gondolom, hogy mivel nincs még olyan régóta a piacon így nem lehet tudni a hosszú távú mellékhatásairól. Az ultrahangos készülékkel pedig az a problémám, hogy egy részt nem repellenes, másrészt a lakásba behozhatja úgy a kullancsokat a szőrén hogy észre sem veszem.

Köszönöm előre is a válaszát!

Üdvözlettel, Zs. Eszter

2019.03.14

Állatorvos

Én úgy gondolom, hogy szinte bármelyik gyógyszerről lehet rémhíreket olvasni. Az Advantix is felszívódik a véráramba. Amíg a baba nem fogja meg a kutyát, és az Advantix felszívódik és úgy simogatják a kutyát, majd kézmosás után a kicsihez nyúlnak, én nem gondolom, hogy bajt okoz a csepp. Kicsi gyerek mellett én mégis inkább a tablettákat ajánlom mindenkinek, hiszen azok hatóanyagai nem kerülnek a testfelszínre semmilyen módon… Szerintem hasznos lenne a kutyát kiszoktatni az ágyból egy időre. Nagyon valószínű, hogy az újszülött fog az ágyukba kerülni hosszabb-rövidebb időre és a kutyának sokkal nagyobb trauma akkor megszokni az új helyzetet, mint előtte. Ha a baba már nagyobb, kúszik, mászik, akkor újra lazítani lehet a szabályokon. Ott majd azért kell a lehető legbiztonságosabb szert választani, mert akkor meg húzni, vonni fogja a kutyát. Persze majd nagyon oda kell figyelni rájuk, nehogy a gyerek még véletlenül is bántsa a kutyát, ő meg esetleg rosszul reagáljon…

Vissza a kérdésekhez