Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!
Két kérdésem lenne:
5 hónapos beagle kutyusunk május végén kapott Lyme-kór elleni oltást. A második adagot ilyen időközzel késő már beadatni? Használunk kullancs elleni készítményt (eddig Advantix, most Killtix nyakörv van rajta.) Sajnos elég sűrűn találunk benne kullancsot, akár itthon a kertből is összeszedi (tóparton lakunk), vagy kirándulások alkalmával. Mindig sikerül gond nélkül kivennünk, általában még vért sem szív a kullancs.
A másik kérdésem az lenne, hogy ha nyaralás alkalmával 2 hétre a nagyihoz visszük, várható valami negatív változás a kutya viselkedésében, vagy megszokják az új környezetet? Természetesen addig még szoktatjuk a helyhez, illetve a nagyihoz, de tartok tőle, hogy az első napokban lesz néhány nehéz pillanata a nagyinak is meg a kutyinak is… Válaszát előre is köszönöm!

2011.07.22

Állatorvos
Nyugodtan megkaphatja az ismétlő oltást a kiskutya. Sajnos egyik kullancs elleni készítmény sem tökéletes. Nagyon jól teszik, hogy mindig átvizsgálják a kutyát. Úgy gondolom, hogy abban az esetben, ha ismert helyre megy a kiskutya, akkor nem lesz semmi baj. A fiatal állatok általában könnyen feltalálják magukat. Vigyék el a kedvenc játékait és a megszokott alvóhelyét, ezzel sokat segítenek neki az új hely elfogadásában.
Vissza a kérdésekhez