Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Érdekelne, hogy mi a véleménye, ha cicákkal szeretnék új családi házba költözni, de új otthonunk, csak kb 300 méterre van a régitől, hogy tudom őket hozzászoktatni az új környezethez, mire kell odafigyelnem. Olvastam több fórumon, hogy első héten egyáltalán ne engedjem ki őket először az új házhoz szoktassam őket, és utána fokozatosan ismertessem meg velük az „új” környezetet.Jó megoldás lehet ez? Vissza fognak menni a régi otthonukhoz?
A második kérdésem az lenne, hogy az egyik cicám szereti kaparászni a kanapé oldalát. Az új házba új, bőr ülőgarnitúrát veszünk és érdekelne, hogy mit javasol mit tudok tenni az ellen, hogy pár hét alatt tönkretegyék. Harmadik kérdésem is lenne.Egy lány és egy fiú cicám van 4 évesek, mindketten ivartalanítottak. Most már kb 1,5-2 éve a lány cica nem jön ki a fiúval. A lány cica fúj és morog a fiú cicára, hacsak az elmegy mellette, pedig korábban még összebújva is aludtak. Időnként amikor a fiú játszani szeretne akkor még egy pár pofont is kap a lány cicától. Mi lehet ennek az oka? Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!

2013.09.01

Állatorvos
Szerintem legalább 3 hétig ne engedje ki a macskákat és utána is csak felügyelet mellett. Valószínűleg elmennek majd a régi házhoz is, de ez nem baj, hiszen ha az új helyen kapnak enni, oda engedik be őket, akkor azt fogják otthonuknak tartani. Sajnos sok macska nem használja a karomkoptatókat, de azért érdemes kipróbálni. Először ne hagyják felügyelet nélkül a macskákat az új bútorral. A Feliway spray használata enyhítheti a karmolászást, mivel az is a jelölő viselkedés egyik típusa. Erről a készítményről részletesen olvashatnak az interneten. Nem minden macska társas lény, vannak olyanok akik jobban szeretnek egyedül. A fiatal állatok játékossabbak, szociálisabbak, később sok cica inkább magánakvaló. Ha az állatok többnyire békésen megvannak egymás mellett, csak néha van nézeteltérés, akkor nincsen komoly baj, a fiú cica tiszteletben fogja tartani a másik személyes terét.
Vissza a kérdésekhez