Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Van egy 8 éves ivartalanított kandúr cicám, mindenkire féltékeny, aki nem velünk egy lakásban lakik. Ennek következménye, hogy mindenhova oda pisil, ágyra, székekbe, előszobába, cipőkre, szinte mindenhova.
Kezdünk már megőrülni, hiszen állandóan mosunk, fertőtlenítünk, de ennek ellenére, érzem m inden hol a pisi szagot. Nagyon sajnálnám, ha ezért meg kellene válnunk egymástól, de ezt már nem lehet bírni. Nagyon nagy szeretetben él nálunk a cica pici kora óta.
Kérem szépen, adjon tanácsot, hogy mit tehetnénk, hogy ez megszűnjön! Dorgálással , szeretet megvonással, veréssel / popsijára kicsit/, semmivel nem mentünk semmire.
Nagyon köszönöm mielőbbi válaszát!
Szép napot kívánok!

2013.06.23

Állatorvos
Vizsgáltassák meg a cica vizeletét, hogy nincsen-e húgyúti probléma a háttérben. Esetleg érdemes egy vérvizsgálatot is végezni esetleges veseprobléma kizárása céljából. A leírása alapján sajnos valószínű, hogy jelölésről van szó, ami vartalanított állatnál egy elég nehezen megoldható probléma.... Próbálkozhatnak a Feliway sprayvel és párologtatóval (ezekről részletes leírást talál az interneten). Fontos, hogy a cica vizeletét ne enzimatikus tisztítószerrel mossák. Hasznosak a vizelet szagának semlegesítésére a citrom és narancs illatú tisztítószerek. Lehet, hogy a cica más állatok szagára érzékeny. Gondolják végig, hogy nem akkor jelöl-e a macska amikor olyan ember érkezik aki állatot tart. Ezen segíthet, ha olyan ruhában érkezik a látogató, amelyen nincsen rajta az Ő állatának a szaga.... Tudom, hogy ez kicsit macerás....
Vissza a kérdésekhez