Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
Főleg lakásban élő, 3 éves staffordshire jellegű kutyánk lábujjai közt piros, állandóan nyalja, harapja – gondolom viszket neki. Lehet-e étel allergia, esetleg gomba? Mivel kezeljem? Kérem, adjon tanácsot!
Köszönettel: Éva

2018.03.07

Állatorvos

Valóban mindkettő felmerül, ezen kívül a pododemodicosis is. Vigye orvoshoz a kutyát. A gombás fertőzés esetében általában megjelenik egy barnás váladék és egy jellegzetes szag. Sokszor a gombák és baktériumok csak másodlagosan telepednek meg az allergia miatt meggyengült bőrfelületen. Ilyenkor kezelni kell az alapproblémát és a másodlagos fertőzéseket is. Érdemes érzékeny kutyáknak való diétás tápot adni és amennyiben csak az ujjak között látható elváltozás és a viszketés nem terjed a teljes testfelületre, akkor meg lehet próbálni csak a helyi kezelést. Kérjen állatorvosától ilyen szereket (pl.: Cortavance spray, Alphaderm).

Vissza a kérdésekhez