Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Egy ideje tapasztalom, hogy a kiskutyámnak (6 éves, spániel) megszürkült és korpásodott a hátán a szőre. A lábain, mellkasán és a fején szép fényes és fekete. Két-három hónapja próbálkozom minőségi prémium kutyatápokkal, mint a Happy Dog Sensitive, és a három halas Acana táppal. Egyenlőre nem látok változást. Most a Brit Care Adult tápról olvastam és a lazacolajról, de mielőtt még beruháznék, írok Önnek. Lola általában a lakásban tartózkodik, csak néha van az udvaron, mert nem sokáig tűri meg a kint létet. 🙂 Feltűnt, hogy kicsit meg is hízott, de ezt annak tudom be, hogy édesanyám keveset mozgatja meg.

Abban kérném a tanácsát, hogy mit lehetne tenni szegénykém szőrével és a korpáival. Feltűnt, hogy sűrűn nyalogatja a mancsait is…

Válaszát megköszönve maradok Tisztelettel:

Drevotta Orsolya
drevottaorsolya@gmail.com

2018.04.02

Állatorvos

Szerintem itt az okokat kellene tisztázni, ami sajnos vizsgálat nélkül nem lehetséges. Így csak találgatni lehet. Többféle betegség is okozhat nagyon hasonló bőrtüneteket. Ha megtehetik, akkor én egy bőrgyógyászati szakrendelést javasolnék (pl.: Dr. Tarpataki Noémi, Dr. Paulina Anna). A vizsgálatok költségesek lehetnek, de sokszor a próbálkozások és a diagnózis nélkül adagolt készítmények sem olcsók és lehet, hogy nem is érünk el velük eredményeket. Ki kellene azt is deríteni, hogy elsődleges bőrbetegségről van szó, vagy esetleg egy belgyógyászati betegség kísérője a bőrtünet-hízás (pl.: pajzsmirigy alulműködés). Ha az alapokot nem gyógyítjuk, akkor a bőr állapota sem fog változni. Szükség lehet bőrkaparék vizsgálatra és vérvételre is.

Vissza a kérdésekhez