Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Asszony!

16 hónapos óriás testű (most 68 kg) komondor kutyám kölyökkorától kapja a q-flex készítményt, illetve 2 doboz cal-d-phos tablettát is adtam neki. Augusztusban szerettem volna vinni diszplázia szűrésre, ahol a doktor úr elmondása szerint magasan van a fara, ezért most Neo k9 tablettát adok neki és majd januárban térünk vissza a dp szűrésre. (akkor lesz 20 hónapos) A tenyésztőt kérdeztem mitől lehet ez, hiszen én mindent megtettem érte, de ez szalag probléma. Javasoltál neki az úszást, vagy vízben sétálást, de a vizet annyira utálja, hogy nem tudom rávenni a közreműködésbe.
A kérdésem az lenne, hogy a szalagjain manuális módon, vagy táplálékkiegészítővel hogyan tudok hatni, hogy az jó legyen?
Mivel még valamennyire mindig növekedésben van, így csak remélni tudom, hogy ha megáll benne, a szalagok is nyúlni fognak. Hátsó lábainál érdekes ez, annyira egyenesek a lábai, szinte nincs is szögelése a csánkjának.
Tudni választ adni?

Köszönöm előre is.

Földi Melinda

2018.09.20

Állatorvos

Én azt javaslom, hogy vigye el a kutyát egy ortopédiai szakrendelésre (www.kisallatortopedia.hu oldalon számos jó szakember nevét megtalálja). Egy alapos vizsgálat után lehet csak megmondani, hogy pontosan mi a teendő.

Vissza a kérdésekhez