Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Egy éves yorkie kislány kutyusunk kb. 5 hónapja köhög szárazon, majd 15-20 perc folyamatos köhögés után fehér, habos, nyálkás váladékot öklendez. Több állatorvosi vizsgálaton átestünk: szívférgességre vérvizsgálatot végeztek, a mellkasröntgen nem mutatott elváltozást a légcsőben. Székletében semmi kóros nem volt. Láza nincs, nem náthás. Először Clarubactint szedett 10 napig, a tünetek enyhültek, majd visszatértek. Ezután kapott oltást kennelköhögésre, és Bisolvon nyákoldót. Rengeteg nyákot kiköpött, kb. egy hétre abbamaradtak a tünetek, majd visszajöttek. Ezután végezték el rajta a fent említett vizsgálatokat, kapott Sumamed szirupot, a tünetek enyhültek, kb egy hét után most ismét súlyosbodnak. Általában éjjel egy-két roham jön rá, ha kiviszem ez enyhül, és ha ki tudja köpni a váladékot, akkor abbamarad. Ilyenkor adok neki pár falat nedves kaját, és rendeződik, alszik, majd reggel, ébredéskor újra kezdi. Ilyenkor az étvágya is kicsi. Béres cseppet kap, kutyusoknak, ettől talán javult. Most már tanácstalanok vagyunk, mitől köhöghet. Az állatorvos szerint lehet allergia, de erre nincs a kutyáknak antihisztamin. Szerinte lehet a lakás száraz levegőjétől, ami nem valószínű, folyamatosan szellőztetünk, portalanítok. Kertes házban lakunk, fűben járkál. Ajánlották a Vetri dmg-t, hogy erősítse az immunrendszerét, illetve azt is mondták, hogy csak légcső-endoszkópiával deríthető ki egyéb, de az is csak azt mutatja meg, gyulladt-e a légcső. Sokat vakarózik, de nem hull a szőre, nem sebes. Cicáktól kapott bolhát, most Frontline Combo-val cseppentettük be. Kérem, ha a fent leírtak alapján van elképzelése, hogy mi segíthet rajta, kérem írja le. Nem szeretném fájdalmas vizsgálatoknak kitenni, mert 6 hónaposan volt egy Perthes-kór miatti combcsontműtéte. Segítségét köszönöm!Lévainé Adrienn

2018.09.23

Állatorvos

Én is úgy gondolom, hogy az endoszkópos vizsgálat lenne a következő lehetséges és szükséges lépés. Kiderülne, hogy gyulladt-e a légcső, lehetne a váladékból mintát venni és mikrobiológiai vizsgálatra küldeni azt, így célzott kezelésre lenne lehetőség. Az endoszkópos vizsgálat során kiderülne, hogy a légcsőben nincsen-e valamilyen anatómiai eltérés. Az endoszkópos vizsgálat nem fájdalmas, mert altatásban történik. Én nagyon jó szívvel ajánlanám Dr. Psáder Rolandot.

Vissza a kérdésekhez