Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!
Egy megválaszolatlan kérdés után fordulnék Önhöz!
Egy négy éves nápolyi massztiffom volt csütörtökig, aki sajnos, a család bánatára pillanatok alatt elhunyt. Kezdeti tünetként észrevettük, hogy nem akar enni a kutya. ez hétfőn történt. Majd nem vártunk tovább, szerda reggel elvittük az állatorvoshoz, ezzel a problémával.Akkor már gyengélkedett. Kivizsgálták, vért vettek, a gyomrát megröntgenezték, megnézték a máját, veséjét, ezekkel nem volt probléma. A vizeletvétel után az indikátor elszineződőtt, zöldes lett, a válasz az volt hogy ilyen szinűt még nem láttak, a szívverése egy kicsit gyorsabb volt. Fel írtak két féle gyógyszert, az egyik Benamax, a masik pedig a másik pedig a Furodemid_ ratiopharm tabletta. A délután folyamán elhoztuk a kutyát, mondták hogy figyeljük a viselkedését és hétfőn vigyük el kardiologushoz. Másnapra ugyanilyen levert volt a kutya, csak a májkémet fogadta el, majd aznap este el is hunyt. Kérdésem az lenne, (igaz hogy már sajnos nem tudunk segiteni a kis Zeuszon), hogy helyesen járt e el az állatorvosunk azzal hogy hazaküldött minket, vagy ezekkel a tünetekkel mi lehetett a halálának az oka. Köszönöm előre is a válaszát, értetlenkeve állunk a történtek után, hogy miért is hunyhatott el a kutyánk.

2018.11.08

Állatorvos

Én látatlanban nem ítélhetem meg a vizsgáló kolléga döntését, nem volna etikus, hiszen nyilván a legjobb belátása alapján hozott döntést. A leírás alapján én is elsősorban kardiológiai problémára gyanakodnék, de vizsgálat nélkül az én véleményem csupán találgatás. Sajnos csak egy kórbonctani vizsgálat adhatna választ a kérdésére. Egy súlyos betegség esetén akár egy fél nap alatt is komoly romlás következhet be…

Vissza a kérdésekhez