Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Most lesz először kutyánk.Testvérem barátnőjétől kapunk egy kiskutyát, Border Collie keverék kutyust. Mivel még sosem volt saját kutyánk ezért azt szeretném kérdezni,hogy egy kiskutyát milyen időközönként kell oltani vinni ill. a kutyaólba milyen fekvőfelületet érdemes berakni az állatnak? Gondolok itt pl.: párna,pokróc stb. Meg amíg kicsi addig kell-e télen este a lakásba aludnia a kutyusnak vagy lehet kint?

2019.01.18

Állatorvos

Ha az anyakutya oltott, akkor nyolc hetes kor körül kezdődnek az oltások. Többféle protokoll létezik. A lényeg az, hogy az oltások az első időszakban 2 hetente követik egymást. Amikor befejeződött az oltási sor, onnantól már csak évente 1-2 alkalommal kell csak oltásra vinni a kutyát. Nagyon fontos a féreghajtás is, amit az első időszakban szintén 2 hetente kell ismételni. Állatorvosa mindent elmond majd. Éjszakára mindenképpen vigyék be a házba a kölyköt, ha megtehetik, de temperált helyiség mindenképpen szükséges. A kutyaházba tehet pokrócot, ha a kölyök nem rángatja ki, de az nagyon fontos, hogy ha nedves idő van, akkor ez nem megfelelő, mert könnyen átnedvesedik. Ilyenkor gyakran kellene cserélni….Egy gumi fekvőfelület megfelelő lehet egy szigetelt kutyaházba.

Vissza a kérdésekhez