Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor úr/hölgy!

Kb. 1-2 hete már megkérdeztem ugyanezt a kérdést és a rendszer szerint érkezett is válasz, de valamiért hibásan adja ki a rendszer és a válasz résznél nem jelentik meg semmilyen szöveg. Emiatt szeretném elnézését kérni, hogy még egyszer ugyanazt kérdezem meg.
Azzal kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hogy a nimfa papagájaim kb. 1,5 éve nem kaptak kavicsot és nemrég olvastam a zúza elsorvadásról, ami állítólag előfordulhat akkor, ha nem kapnak kavicsot vagy sok lágy eleséget esznek a madarak. Emiatt szeretnék nekik adni újra kavicsot, de tartok tőle, hogy 1,5 év alatt elvékonyodott a zúzájuk fala és esetleges élesebb kavics fel tudná sérteni azt. Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges-e hogy elvékonyodott a zúzájuk ez idő alatt, ha főleg pelletet ettek? (meg néha rágták a fa rúdjukat is.) Érdemes újra kezdeni a kavics adást vagy inkább mást adjak nekik helyette? (gritt) Újra lehet erősíteni a zúzógyomor izmait?
Köszönöm a válaszát.
Üdvözlettel
Andi

2019.02.18

Állatorvos

Ha a zúzógyomor nem működik, akkor az állat bélsarában egészben jelennek meg a magok és gyakran hasmenése is van. Mindenképpen kellenek nem éles szélű apró kavicsok, a papagájoknak való homok pont ilyeneket tartalmaz.

Vissza a kérdésekhez