Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!
Van egy 8 éves palotapincsi kiskutyánk, akinél szívbetegséget diagnosztizáltak. Szívgyógyszert (Cardalis 5mg /40 mg: napi felet egy alkalommal) és vízhajtót (Furosemid 40mg: 8 óránként negyedet) szedünk. A nyár viszonylag jól telt, nagyon ritkán köhögött, most azonban, hogy jön az ősz, egyik nap esik az eső, másik nap meleg van, nehezebben viseli. Éjszakánként hevesen liheg, köhögni próbálna, de nem megy. Étvágyával és székletével nincsen gond. Mikor nem érzi jól magát, bevizezem a fejét, fülét, talpait, utána jobb neki. Azonban nagyon meg vagyunk ijedve, hogy nehogy vizesedjen vagy valami. Mérőszalaggal mérem 2 naponta a hasánál, lábainál, de nem vettem észre nagyobbodást. Testtömege tartja a 6 kg-ot. Előfordulhatott, hogy rosszabbodott az állapota vagy az időjárás miatt van ez nála? Azonban, mikor az időjárás beáll, hogy több napig ugyanaz az idő, akkor teljesen rendben van a kutyus. Aggódunk nagyon, hiszen nekünk Ő a szemünk fénye. Előre is köszönjük válaszát! Üdvözlettel: Adrienn

2019.09.10

Állatorvos

A frontok nagyon megviselnek minden szívbeteget. A legjobb megoldás az lenne, ha elvinnék a kutyát egy kardiológiai kontroll vizsgálatra és megvizsgálnák, hogy nem kell-e változtatni a gyógykezelésén.

Vissza a kérdésekhez