Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 8 hónapos bichon havanese kiskutyám (első) labor eredményeinél jelentős eltérések vannak. Nem tudom súlyosak-e, de nagyon aggódom. Kérem a szakvéleményét.
Lymphocyta 6,8 G/l (0,5- 4,8G/l),
MPXI 2,0 (4,6 -21,5)
CH 27,4 pg(19,5-26,5 pg)
CHCMr 345 g/l (262- 280) Reticulocyta 107 G/l (11 – 92)
RDW 15%(10,6%-14,3%)
RDWr 20,8 % (11,0-19,5 %)
HDW 23,1 g/l (12,4-18,2g/l)
HDWr 55 g/l (23-45 g/l)
HYPER flag +++ (+)
HC- VAR flag ++(+)
ANISO flag, RBCF flag és RBCG flag mindegyik + (+)
HGB (Hemoglobin)186 g/l (120-180g/l)
AST(GOT) 65 IU/l (10-50 IU/l)
ALT (GPT) 107 IU/l (10-60 IU/l)
Fruktózamin 349 (umol/l (100- 344 umol/l)
CK (kreatiin-kináz) 426 lU/l (30-374 IU/l)
LDH 329 IU/l (20-280 IU/l)
Hemolízis 102 (< 45)
Csak azokat soroltam ahol az intervallumhoz képest eltérések vannak.
A fentiekről tisztelettel kérem a szakvéleményét amelyet előre is köszönök.
Egy aggódó gazdi.

2021.05.16

Állatorvos

A vérvétel eredményét mindig csak az állat klinikai állapotával együtt lehet jól értelmezni. Ha a vérvétel eredménye nem vág össze a klinikai képpel, akkor ismételt mintavételre lehet szükség. Beszéljen erről inkább kezelő állatorvosával. Ennyi alapján nem lehet diagnózist felállítani.

Vissza a kérdésekhez