Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr!
A kutyáinkban 4 nappal ezelőtt bolhákat fedeztünk fel. Tanácsra valódi parazitaellenes hatóanyaggal rendelkező spot-on cseppet alkalmaztunk rajtuk, ez volt ami vasárnap délután kéznél volt otthon. A lakást átfertőtlenítettük, rovarirtóval kezeltük, a játékaikat, fekvőhelyüket kezeltük/mostuk szintén. A bolhák így, a negyedik napon lelassultak rajtuk, de még mindig jelen vannak. Az egyik kutya nem engedi, hogy átvizsgáljuk, kiszedjük belőle, agresszívan, harapással reagál, a másikból fésűvel ki tudjuk szedni, de fekete színe miatt nem vagyunk biztosak benne, hogy sikeresek voltunk-e. Mit tehetnénk még? Azt hallottuk, hogy most fürdetni nem kellene még, bolhairtó samponnal sem, és ne adjunk még rájuk bolhanyakörvet sem, vagy tablettát sem, nehogy még nagyobb bajt okozzunk a kutyáknak.
És ha sikerül most megszabadulni a bolháktól, mivel tudnánk a legbiztosabban megelőzni az újra fertőződést? A kutyák most sem érintkeztek más kutyákkal, csak állatorvosnál voltunk velük pár nappal a fertőződés észlelése előtt. Nagyon szépen köszönöm előre is!

2023.01.21

Állatorvos

Megkérdezhetem, hogy milyen készítményt használtak?

Vissza a kérdésekhez