Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! 9 hónapos tacskóm őrjöng mikor a cicáknak alutasakos eledelt adok ,azt szeretném megkérdezni,hogy adhatok-e a tacsinak is,nem lesz tőle valami baja?Ritkán úgy szoktam adni neki hogy fél csomag és összekeverem az ő ennivalójával,így mindent megeszik,amúgy van hogy 3 napig rá sem néz az ételre,persze száraztáp mindig van előtte.

2015.02.17

Állatorvos

Ha nem akarja, hogy a kutya csak alutasakossal együtt egye meg a szárazeledelt, akkor szoktassa le róla. Szerencsésebb, ha a kutyának kölyköknek való kutya konzervet vásárol és azzal keveri az ételét, ha úgy dönt. Nem szerencsés, hogy egész nap a kutya előtt van az étel. Egy ennyi idős kutyának elegendő naponta 2 alkalommal táplálékot adni, így ha éhes, akkor lesz is étvágya. Ha etetési időben negyed óra alatt nem eszi meg az ételt, akkor vegye el előle és kínálja a következő etetési időben. Ha egy egészséges kutya éhes, akkor enni fog. Egy ideig ne etesse a cicát a kutya előtt alutasakossal. A kutyák nagyon okosak, képesek azért elutasítani a táplálékot, mert tudják, hogy az aggódó gazdi majd úgyis olyasmivel próbálkozik, ami a kedvükre való. Válasszon olyan prémium száraztápot, amit a kutya szívesen megeszik és amikor azzal kínálja, akkor nincsen más. Vannak olyan gazdik, akik keverik a konzervet és a szárazat, ez se probléma, de akkor bele kell törődni, hogy simán a szárazat valószínűleg el fogja utasítani az állat. Megpróbálhatja a száraztápot vízbe áztatni és langyosan kínálni, hátha úgy jobban ízlik a kutyának. Nem szerencsés, ha egy kutya válogatós, mert az nagyon megnehezítheti a gazdi életét. Fontos, hogy az étvágytalanság hátterében betegség is állhat, ezért célszerű megmutatni a kutyát állatorvosnak mielőtt az étkezési szokásainak megváltoztatásába kezd.

Vissza a kérdésekhez