Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni. Ön milyen aszalt gyümölcsöt ajánlana kutyának (4 éves vizsla). A jutalomfalatot tenném változatosabbá vele. Előre is köszönöm válaszát.

2013.09.11

Állatorvos
Nagy mennyiségben én nem ajánlanám az aszalt gyümölcsöket, mert magas a cukortartalmuk. Próbálkozhat az almával, az biztosan nem okoz gondot. Megkóstolhatja még a sárgabarackot és a szilvát is. Egy-egy falat egyik gyümölcsből sem ártalmas. Figyelje, hogy nem lesz-e hasmenése a kutyának.

Tisztelt Doktor Úr! A tanácsát szeretném kérni kullancs elleni védekezéssel kapcsolatban. Van két pulim 6 illetve 4 hónaposak. Nem tudom mi lenne számukra a legmegfelelőbb védekezés. Ha valamilyen cseppet választok akkor annak mennyi a felszívódási ideje? Mivel a két kiskutya állandóan egymással játszik, nem szeretném, hogy a szer esetleg a másik bundájáról a szájukba kerüljön. Ön szerint mit válasszak ami biztonságos a kutyáim számára. Köszönöm !

2013.04.21

Állatorvos
Nagyon valószínű, hogy két kölyök a nyakörvet lerágná egymásról, ezért szerintem is a csepp lenne ebben az esetben az első választás. Valóban nem lenne szerencsés, ha közvetlenül a csepp felhelyzése után harapdálnák egymást. Én azt javaslom, hogy lefekvés előtt tegyék a kutyákra a cseppeket. Az éjszaka folyamán megszárad annyira a szőrük, hogy a játék már nem fog gondot okozni. A csepp teljes hatékonysága kb.2 nap alatt alakul ki. A teljesség igénye nélkül felsorolok néhány olyan készítményt, ami sokaknak bevált: Advantix, Duowin, Practic, Certifect.
Vissza a kérdésekhez