Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy létezik-e olyan anyag vagy szer, amitől a kertben tartott kutyák egy helyre piszkítanának vagy esetleg be lehet erre őket tanítani? Segítségét köszönöm!

2012.07.30

Állatorvos
Igazán hatásos szer nincs. Ha a kutyát egész nap a kertben tartják, akkor ez elég nehéz feladat. Amúgy a legtöbb kutya kiválaszt egy helyet a kertben és rendszeresen ott végzi a dolgát. Ezt lehet kihasználni a másik esetben. Ha megoldható, hogy egy ideig csak a szükségletük elvégzéséig engedjék ki őket, akkor jutalmazással rá lehet szoktatni az Önök által kiválasztott helyre. Ilyenkor vigyék a kutyákat az adott helyhez, és addig maradjanak ott, amíg a kutya el nem végezte a dolgát. Dicsérjék meg alaposan. Ha máshova piszkít, az ürüléket vigyék a preferált helyre. Sok türelmet kívánok!

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék , hogy a kutya sokat ugat és vonyít mikor nem vagyok itthon és erre szeretnék valami megoldást .
Válaszát előre is köszönöm.

2011.12.16

Állatorvos
Fontos lenne tudni, hogy a kutya lakásban vagy kertben tartott. A kerti kutya sokszor a külvilág ingereire reagál így. Rögtön akkor kezdi a vonyítást, amikor elmegy otthonról, esetleg rombol is? Ha nem a távozása ejti kétségbe az állatot, csupán aktív, akkor ezen segíthet, ha az elmenetele előtt kifárasztja a kutyát egy kiadós sétával és játékkal. Akkor az egyedül töltött idő egy részét biztosan pihenéssel tölti majd. Adhat neki rágcsálnivalót, játékokat, hogy elfoglalja magát. Ha a távozása miatt aggódik a kutya, akkor valószínűleg szeparációs szorongással állunk szemben. Ebben az esetben fokozatosan kell hozzászoktatni az állatot ahhoz, hogy a gazda elmegy. Fokozatosan növelni kell a távol töltött időt, gyakorolni kell a távozást és érkezést. Először csak néhány percre hagyja magára az állatot. Próbáljon meg azelőtt "visszatérni" mielőtt vonyítani kezdene. Ez az egyszerű megoldás enyhébb esetekben segít, súlyosabb szorongásos esetekben érdemes felkeresnie egy viselkedésterápiában jártas állatorvost, mert néha átmeneti gyógyszeres kezelésre is szükség lehet. Sajnos leveléből nem derül ki egyértelműen, hogy melyik problémával állunk szemben, mert ahhoz több körülmény ismeretére lenne szükség.
Vissza a kérdésekhez